Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Urenregistratie

Urenregistratie is belangrijk wanneer u als ondernemer diensten levert aan klanten op basis van gewerkte uren. U kunt deze opdrachten uitvoeren als zelfstandig ondernemer en/of samen met uw personeel.

Wat is urenregistratie?

U en/of uw werknemers kunnen een zakelijke werktijdregistratie bijhouden die aan een bepaalde taak, opdracht of project voor uw onderneming wordt besteed. Omdat gewerkte uren betaald moeten worden door klanten is een nauwkeurige urenverantwoording essentieel voor het maken van correcte facturen.

Als u uw tijd bijhoudt terwijl u werkt, kunt u nauwkeuriger factureren dan wanneer u de tijd inschat nadat de opdracht is voltooid. Nauwkeurig tijdschrijven schept vertrouwen bij uw klanten en is positief voor de reputatie van uw bedrijf.

 

 

Urenregistratie app

e-Boekhouden.nl heeft de beste tijdregistratie-app voor zzp’ers en MKB-bedrijven. Onze time-tracking app helpt u om uw productiviteit te verhogen en uw werkzaamheden nauwkeurig bij te houden.

U kunt met de app van e-Boekhouden.nl eenvoudig facturen voor uw klanten maken op basis van gewerkte uren en projecten. Zo verhoogt u uw persoonlijke productiviteit en stroomlijnt u de bedrijfsprocessen beter.

U kunt verschillende projecten op hetzelfde moment bijhouden en ook verschillende werknemers toewijzen aan meerdere projecten. Daarnaast kunt u flexibele tarieven hanteren en goed meten hoeveel tijd er aan een taak besteed wordt.

De applicatie voor tijdregistratie kan meerdere taken samenvoegen en vereenvoudigen zoals het factureren van gewerkte uren. Doordat de urenregistratie in het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl is geïntegreerd, kunt u direct factureren vanuit het tijdschrijfsysteem.

De app is eenvoudig in gebruik en overal bereikbaar.

Online urenregistratie kan flexibel via de app op uw telefoon of via de browser. Voor u en uw werknemers is tijdschrijven op papier of in een Excelbestand verleden tijd.

Bovendien helpt de app bij het werken op afstand, zoals wanneer u met een team op verschillende locaties werkt. U kunt zelfs verschillende taken binnen een project toewijzen aan specifieke teamleden.

urenregistratie

8 voordelen van de urenmodule van e-Boekhouden.nl

Het online boekhoudpakket met urenregistratie is heel gebruiksvriendelijk en ook geschikt wanneer u weinig boekhoudkundige kennis heeft.

 • Eenvoudig uw uren invoeren en verdelen per project.
 • Gewerkte uren heel eenvoudig online registreren, met onze gratis app.
 • In een handomdraai meerdere gebruikers toevoegen en per medewerker gewerkte uren registreren.
 • Direct inzicht of u het urencriterium van 1.225 uur haalt.
 • Rechtstreeks gewerkte uren factureren aan uw klanten.
 • Gewerkte uren kunnen op het moment van uitvoering aan een project of opdracht worden toegewezen, hierdoor kan er nauwkeuriger gemeten worden hoeveel tijd er aan een taak besteed wordt.
 • Urenregistratie in de cloud.

Als u weet hoe u uw werktijd besteedt, kunt u deze analyseren en als gevolg daarvan slimmere zakelijke beslissingen nemen. Zo verliest u minder tijd aan zaken die u minder omzet opleveren.

De beste ZZP urenregistratie software

Zzp’ers en Freelancers stellen hun werk beschikbaar op basis van gewerkte uren. Nauwkeurig tijdschrijven is essentieel voor een goede verantwoording van werkuren. Voor de meeste ondernemers is het ook erg belangrijk om bewijs te verzamelen voor de Belastingdienst i.v.m. het urencriterium.

Urenmodule

Tijdschrijven is gemakkelijk, flexibel en overzichtelijk met e-Boekhouden.nl. Met de urenmodule registreert u werktijden precies en u kunt deze aanpassen waar en wanneer u maar wilt.

Als zzp’er heeft u verschillende zaken zoals de boekhouding en kostenbeheer in eigen beheer. Dit wilt u natuurlijk zo makkelijk mogelijk zelf kunnen regelen. Zodat u uw energie zoveel mogelijk kan richten op de service die u aan uw klanten levert, maar dat gaat moeilijk wanneer u een inefficiënte werktijdregistratie heeft.

Wij hebben voor u het urenregistratie softwarepakket voor zzp’ers met onze online boekhoudsoftware gecombineerd. Hierdoor heeft u de beschikking over een tijdregistratiesysteem dat absoluut geschikt is voor zzp’ers en freelancers.

Tijdschrijven is belangrijk voor de facturatie van gewerkte uren naar uw klanten. Een urenmodule met werktijdregistratie is de beste manier om u te verantwoorden bij uw opdrachtgever of een klant hoeveel uren u heeft gewerkt. Met e-Boekhouden.nl meet nauwkeurig de tijd om de factureerbare hoeveelheid van uw werk bij te houden.

Programma voor urenregistratie

De urenregistratiesoftware werkt op elke browser en is geschikt voor platforms zoals:

 • Windows.
 • Mac.
 • Linux.
 • iOS.
 • Android apparaten.

Ondersteunende functies:

 • U kunt het facturatieproces automatiseren.
 • Het kan worden gebruikt op desktop en mobiel (web-based app).
 • Alle gegevens op een plek.

Als u per uur factureert, helpt onze software om het bijhouden van gewerkte uren naadloos te factureren zonder dat u dit veel tijd kost. Niet alleen zullen uw facturen nauwkeuriger zijn. Maar het zal ook helpen bij uw productiviteit. U wilt klanten niet te veel of te weinig factureren omdat u verkeerde factureerbare uren berekent. En dat is waar tijdregistratie software van e-Boekhouden.nl u mee kan helpen en ondersteunen.

Ook als u niet op uurbasis factureert, kunt u efficiënter werken door de tijd die u aan projecten besteedt bij te houden. Zo kan het kan bijvoorbeeld zijn dat u meer moet rekenen voor projecten die langer duren dan dat u verwacht had. Door gebruik te maken van de urenmodule heeft een controle ijkpunt voor al uw aangenomen projecten.

 

Hulp bij het registreren van werkuren

 

Boekhoudprogramma

Gebruik de urenmodule van e-Boekhouden.nl, zodat u eenvoudig uw uren beheert en factureert.

"e-Boekhouden.nl rekent het factuurbedrag uit en factureert deze automatisch via het urenregistratie programma in uw boekhouding"


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Belastingdienst urenregistratie

Een urenadministratie biedt fiscale voordelen. Als u voor deze bewijslast zorgt kunt u als ondernemer mogelijk aanspraak maken op startersaftrek en zelfstandigenaftrek.

Volgens de Belastingdienst moet u aan kunnen tonen of u wel aan het zakelijk urencriterium voldoet van minimaal 1.225 gewerkte uren. Een correcte en sluitende urenregistratie helpt u hierbij.

Wij adviseren om de urenregistratie van e-Boekhouden.nl in te zetten, wanneer u twijfels heeft of u de minimale urennorm die door de Belastingdienst gesteld is gaat halen.

Er zijn een aantal punten waarop u uw urenregistratie kunt vastleggen:

 • Registreer uw urenregistratie per klant.
 • Registreer uw urenregistratie en specificeer per project.
 • Geef de datum van de geregistreerde uren op.
 • Registreer alle benodigde uren voor uw onderneming (niet alleen declarabele uren van projecten).
 • Geef een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden per registratie.
 • Voer de urenregistratie direct uit bij aanvang en beëindiging van de werkzaamheden.

Om uw urenregistratie te vereenvoudigen kunt u deze bundelen met een facturatiemodule. Deze twee onderdelen hebben wij in onze tijdregistratiesoftware samengevoegd. Zo kunt u gemakkelijk factureren en heeft u ook meteen een centrale plek om uw urenregistratie veilig te bewaren.

Urenregistratie formulier

De oplossing voor tijdregistratie van e-Boekhouden.nl maakt het voor u en uw personeel eenvoudig om gewerkte uren bij te houden. Hierdoor bewaakt u de gewerkte uren eenvoudig en kunt u meerdere projecten tegelijkertijd beheren.

Waar moet een urenregistratie aan voldoen?

De minimale invoervelden van het online urenregistratie formulier zijn:

 • De datum.
 • Naam medewerker.
 • Omschrijving van activiteit.
 • Project voor klant en opdrachtgever.
 • Aantal uren.
 • Notitieveld voor extra opmerkingen.

We hebben het voor u heel eenvoudig gemaakt om de invoer van de urenregistratie zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kunt u sneller werken en u beter concentreren op uw favoriete werkzaamheden.

Waarom is een urenadministratie formulier belangrijk?

Een urenadministratie bijhouden is verstandig, maar niet verplicht, want het geeft u meer inzicht in uw tijdsbesteding. Het helpt u om uw kostprijs of uurtarief beter te bepalen.

tijdregistratie

Urenregistratie Excel

Traditioneel worden urenregistratieformulieren ingevuld met behulp van een Microsoft Excel-spreadsheet of via Google Sheets of Google Docs. Het kan worden gebruikt om bij te houden hoe gewerkte uren worden besteed door het specificeren van verleende diensten of voltooide projecttaken.

Nadelen van werktijdregistratie met spreadsheets:

 • Foutgevoelig.
 • Formules kunnen lastig te beheren zijn.
 • Geen automatische facturatie van gewerkte uren.
 • Onoverzichtelijke urenadministratie.
 • Geen goede of extra back-up.
 • Vaak niet gratis vanwege softwarelicenties of betaalde cloud geheugenruimte.
 • Onderweg of op werklocatie niet handig te gebruiken als app op uw mobiele telefoon.

Onze moderne oplossing voor tijdregistratie biedt een betere manier om uw werk aan specifieke projecten bij te houden dan het gebruik van een eenvoudige spreadsheet. Perfect voor zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven waarbij de urenregistratie volledig online met software wordt beheerd.

7 tips voor een volledige urenregistratie

Welke uren mag je officieel van de Belastingdienst meetellen?

 • Begin met tellen van de gewerkte uren op de startdatum van inschrijving van uw onderneming bij de Kamer van Koophandel.
 • U mag alle uren meetellen die u voor uw bedrijf werkt.
 • Registreer de indirecte (algemene werkzaamheden) en directe uren (klant/projecten) apart van elkaar.
 • Onder indirecte uren valt bijvoorbeeld voorbereiding en onderhoud of verzorging van uw bedrijf en producten.
 • Registreer opleidingen en cursussen die u volgt.
 • Registreer klantwerving, administratie werkzaamheden en commerciële activiteiten zoals het maken van uw zakelijke website.
 • Registreer het bezoeken van klanten en de reistijd die u eraan besteed.

Zoals u kunt lezen zijn er dus meer dan voldoende mogelijkheden om jaarlijks aan voldoende gewerkte uren te komen voor uw onderneming. Startende ondernemers kunnen hier bovendien een belastingvoordeel uithalen.

 


Veelgestelde vragen  
 

Hoe lang moet ik mijn urenregistratie bewaren?

     
U heeft een bewaarplicht van 7 jaar. Omdat de Belastingdienst de urenregistratie van uw onderneming als een onderdeel van uw financiële administratie beschouwd.

Hoe gedetailleerd moet een urenregistratie zijn?

     
U kunt het beste per 15 minuten rekenen en een totaal aantal gewerkte uren noteren. Een datum en duidelijke omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden zijn ook belangrijk.

Is urenregistratie noodzakelijk voor zzp'er?

     
Nee, dit is niet verplicht. Maar om aanspraak te maken op bepaalde ondernemersvoordelen dient u de urennorm te halen zoals deze door de Belastingdienst zijn vastgesteld.
 

Probeer de urenregistratie app & software nu gratis uit

Wilt u ook gemakkelijk uw uren registreren en direct factureren vanuit uw boekhouding? Maak dan gebruik van de urenregistratiemodule van e-Boekhouden.nl.

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer u korter dan 15 maanden geleden met uw bedrijf gestart bent, dan is e-Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van uw onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. U kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie