Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Hoe doe ik btw-aangifte?

Als ondernemer bent u verplicht btw-aangifte te doen.  Van de Belastingdienst ontvangt u een brief waarin staat vermeld hoe vaak u aangifte moet doen. De btw-aangifte wordt in bijna alle gevallen digitaal verzonden.

Btw-aangifte invullen

In de aangifte geeft u aan hoeveel btw u heeft berekend aan uw klanten en de btw die leveranciers aan u hebben berekend. Nadat u de btw-aangifte heeft verstuurd ontvangt u een bericht van de Belastingdienst.

Uw btw-aangifte doet u in de meeste gevallen ieder kwartaal. Enkele uitzonderingen:

  • U betaalt per kwartaal meer dan vijftienduizend euro aan btw (maandelijkse aangifte)
  • U betaalt per jaar minder dan € 1883 aan btw (jaarlijkse aangifte)

Fout in btw-aangifte

Heeft u een fout gemaakt in uw btw-aangifte? Uw aangifte corrigeren kan alleen als het om een bedrag gaat dat lager is dan duizend euro. Wanneer het om meer dan duizend euro gaat, bent u verplicht om met een suppletie omzetbelasting de correctie(s) door te geven.

Btw-aangifte verzenden

Uw btw-aangifte wordt met e-Boekhouden.nl automatisch berekend. Met één klik op de knop verstuurt het programma uw btw-aangifte door naar de Belastingdienst. e-Boekhouden.nl is namelijk erkend door de Belastingdienst. 

e-Boekhouden vrijblijvend uitproberen? Dat kan! Meld u nu gratis aan. 


U kunt kiezen voor Excel of voor een online boekhoudpakket. Online boekhouden bespaart veel tijd en daarmee dus ook geld. Het programma heeft de basis al vastgelegd waardoor u meteen aan de slag kunt! Maak een proefaccount aan en probeer e-Boekhouden.nl gratis uit.

 

 

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie