Claim nu
15 maanden gratis

Ondernemerstest

In Nederland is het niet moeilijk om ondernemer te worden. Voor het oprichten van een eenmanszaak is niet meer nodig dan inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Maar een succesvolle ondernemer word je niet zomaar. Ben je van plan het ondernemerschap te gaan verkennen? Doe dan eerst een ondernemerstest.

Wat is een ondernemerstest?

Als je van plan bent een eigen bedrijf te starten, is het goed om eens kritisch naar jezelf te kijken. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten? En hoe ga je hiermee om als je voor jezelf begint. Wat voor soort ondernemer ben jij eigenlijk? En ben je al helemaal klaar voor het ondernemerschap?

Dit soort vragen kun je beantwoorden met behulp van een ondernemerstest. Zo’n test doe je bijvoorbeeld op de website van de Kamer van Koophandel. Tijdens een test krijg je vragen en stellingen voorgelegd die je inzicht geven in jouw competenties, mogelijkheden en risico’s.

Wat kan ik met het resultaat?

Na het doen van een ondernemerstest krijg je meestal direct een resultaat. Maar wat doe je met die informatie?

Wat zijn jouw sterke punten?

Bekijk eerst wat volgens de test jouw sterke punten zijn. Dit zijn wellicht ook je ‘Unique Selling Points’ of USP’s. Communiceer die kwaliteiten naar je potentiële klanten, laat zien waar je goed in bent. Focus op de dingen waar jij goed in bent. Dat is een stuk gemakkelijker dan bezig zijn met dingen die je minder liggen. Die kun je misschien beter uitbesteden.

Wat zijn jouw zwakke punten?

Zwakke punten zijn niet altijd een probleem. Dat ligt ook veel aan je werkzaamheden. Ben je bijvoorbeeld schilder en ben je niet zo thuis in boekhouden dan is dat geen ramp. Besteed de boekhouding gewoon uit bij een accountant of boekhouder. Of kies voor een online boekhoudpakket met goede ondersteuning.

Werken aan jouw zwakke punten

Soms is het goed om te werken aan de dingen waar je minder goed in bent. Heb je bijvoorbeeld moeite met netwerken of ben je niet goed in onderhandelen? Dan kun je dat misschien wel leren. Online is veel informatie te vinden voor (startende) ondernemers over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ga op zoek naar tips of verhalen van anderen en doe er je voordeel mee.

Wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan eens op zoek naar cursussen of webinars over bepaalde onderwerpen. Daar leer je van een expert hoe je bepaalde situaties het best kunt aanpakken en is er direct de mogelijkheid om vragen te stellen.

Nieuwsgierig geworden? Probeer e‑Boekhouden.nl gratis uit en ervaar het gemak van online boekhouden!

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie