MENU
Gratis uitproberen
(zonder verplichting)

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen die wij regelmatig per e-mail of telefoon krijgen, voor u overzichtelijk weergegeven. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld.

Algemeen

Waarin onderscheidt e-Boekhouden.nl zich van de concurrentie?

e-Boekhouden.nl is geschikt voor iedereen

Wij bieden speciale pakketten en prijzen voor starters, zzp’ers, ondernemers, verenigingen/stichtingen en accountants.

Ongekend eenvoudig

Ingewikkelde boekhoudkundige termen komt u bij ons niet tegen. e-Boekhouden.nl is begrijpelijk voor iedereen. Komt u er toch niet uit? Maak neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

U betaalt een vast, laag bedrag per maand

Bij ons betaalt u voor een compleet pakket, niet voor losse functies. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Maandelijks opzegbaar

U kunt uw abonnement bij ons maandelijks opzeggen. Dus geen lange jaarcontracten, u zit nergens aan vast.

Aangiftes direct versturen

e-Boekhouden.nl is erkend door de Belastingdienst. Door een directe koppeling verstuurt u aangiftes veilig vanuit de boekhouding.

Snelle en deskundige helpdesk

We hebben geen dure 0900-nummers, maar een razendsnelle en gratis helpdesk. We worden niet voor niets gewaardeerd met een 9,3.

Kan ik meerdere gebruikers toevoegen?

U maakt in e-Boekhouden.nl zoveel gebruikers aan als u wilt. U bepaalt zelf de rechten voor iedere gebruiker. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Kan ik meerdere administraties voeren in één account?

In e-Boekhouden.nl voert u één administratie per abonnement. Het is wel mogelijk om meerdere administraties in één account te voeren als de bedrijven een fiscale eenheid vormen voor de btw-aangifte. Voor iedere extra administratie heeft u een apart account nodig. Wel kunt u de verschillende administraties koppelen, zodat deze toegankelijk zijn met één inlogcode. 

Kan ik met terugwerkende kracht een administratie invoeren?

Dat kan! Als u bent gestart met e-Boekhouden.nl heeft u drie opties:

 • Uw volledige administratie handmatig overnemen in e-Boekhouden.nl. Bij het invoeren van de boekingen kunt u iedere gewenste datum invullen.
 • Wanneer u overstapt van een ander boekhoudpakket raden wij aan om gebruik te maken van de beginbalans.
 • Het importeren van gegevens, zoals uw relaties of producten, is ook mogelijk.

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Kan ik mijn facturen naar eigen inzicht opmaken en wijzigen?

In e-Boekhouden.nl maakt u zelf gemakkelijk factuursjablonen op. Voeg uw eigen logo, kleuren en lettertype toe, maak extra gegevensvelden aan of voeg een betaallink toe.

Ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen?

Heeft u problemen met inloggen? Kijk dan eerst of u alle gegevens correct heeft ingevoerd.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten’.

Bent u uw gebruikersnaam vergeten? Kijk dan eens in uw mailbox. U heeft van ons een mail ontvangen met uw gegevens op het moment dat u een proefaccount bij ons afsloot.

Lukt inloggen nog steeds niet? Neem contact op met onze helpdesk. 

Welke ondersteuning biedt e-Boekhouden.nl?

Wij gebruiken geen ingewikkelde vaktermen, maar begrippen die voor iedereen begrijpelijk zijn. Daarnaast bieden wij uitgebreide support om u op weg te helpen:

 • Handleidingen
 • Videotrainingen
 • Knowledgebase
 • Gratis cursus boekhouden

Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met onze razendsnelle en deskundige helpdesk. We helpen u graag verder.

Hoeveel kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl heeft speciale pakketten en prijzen voor starters, zzp’ers, ondernemers, verenigingen/stichtingen en accountants.

Onze boekhoudmodule is beschikbaar vanaf € 7,95 per maand. Voor startende ondernemers is e-Boekhouden.nl de eerste 15 maanden van uw onderneming helemaal gratis. Bekijk al onze prijzen.

Kan mijn accountant ook mijn boekhouding doen in e-Boekhouden.nl?

Met e-Boekhouden.nl werkt u gemakkelijk online samen met uw accountant of boekhouder. U geeft aan of de accountant het hele account beheert, of alleen uw gegevens controleert. U bepaalt dus zelf op welke manier u wilt samenwerken. 

Welke koppelingen zijn er beschikbaar?

e-Boekhouden.nl heeft koppelingen met diverse partijen, zoals banken, webshops, incassobureaus en de Belastingdienst. Bekijk het complete overzicht van onze koppelingen.

Kan ik ergens de ervaring van andere klanten zien?

De mening van onze gebruikers is erg belangrijk. Op onze reviewpagina vindt u daarom de ervaringen van onze klanten. Wij worden op Trustpilot beoordeeld als het beste boekhoudpakket met een 9,3!

Waar vind ik een overzicht van alle functies en mogelijkheden van e-Boekhouden.nl?

Deze vindt u op onze uitgebreide functielijst.
 

Gratis proefabonnement

Blijven mijn gegevens bewaard bij het omzetten van mijn proefabonnement? 

Ja, alle ingevoerde gegevens blijven, na het omzetten naar een definitief abonnement, bewaard. Wilt u de gegevens toch verwijderen? Dat kan, met één druk op de knop.

Hoe lang kan ik e-Boekhouden.nl gratis uitproberen?

U kunt e-Boekhouden.nl 14 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen.

Welke modules kan ik gratis uitproberen? 

Als ondernemer probeert u de boekhoud- en facturatiemodule gratis uit. Meer informatie voor ondernemers >
Als vereniging of stichting probeert u gratis de boekhoudmodule en ledenadministratie uit. Meer informatie voor verenigingen of stichtingen >
 

Abonnementen

Wanneer kan ik gebruikmaken van het startersabonnement?

U maakt gebruik van het startersabonnement als u korter dan 15 maanden geleden bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. e-Boekhouden.nl is gedurende het de eerste 15 maanden van uw onderneming gratis.

Hoe activeer ik mijn gratis startersaccount?

U sluit een proefaccount af voor ondernemers. U probeert e-Boekhouden.nl nu 14 dagen gratis uit. Als u bent ingelogd ziet u rechtsboven de knop Proefaccount omzetten. Klik hierop en kies voor het Startersabonnement. Nadat u zich heeft aangemeld voor een startersaccount controleren wij aan de hand van uw KvK-nummer wanneer u zich heeft ingeschreven. Als uw gegevens in orde zijn, gaat uw startersabonnement in. Dit is geldig tot 15 maanden na uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Wat gebeurt er als het startersabonnement verloopt?

Twee weken voordat uw startersabonnement verloopt, krijgt u van ons bericht. U zet uw startersaccount eenvoudig om naar een betaald abonnement. Uw gegevens en boekhouding blijven natuurlijk bewaard. Zet u uw startersaccount niet om? Dan worden uw gegevens automatisch verwijderd. U zit dus nergens aan vast.

Wat gebeurt er als ik over de limiet van mijn Zzp-abonnement ga?

Heeft u meer dan 240 boekingen en/of 120 facturen in een jaar? Dan heeft u de limiet van het Zzp-pakket overschreden. U krijgt hiervan een melding in e-Boekhouden.nl. Neem contact op met onze helpdesk. We zoeken samen naar een passende oplossing. 

Wat wordt er bedoeld met 240 boekingen bij het Zzp-pakket?

Onder boekingen vallen alle mutaties die in e-Boekhouden.nl voorkomen:

 • Factuur ontvangen/Factuur verstuurd
 • Geld ontvangen/Geld uitgegeven
 • Factuurbetaling ontvangen/Factuurbetaling verstuurd
 • Memoriaalboeking

U vindt alle mutaties onder Boekhouden > Overzichten > Mutaties.

Het Zzp-pakket is bedoeld voor ondernemers (bijvoorbeeld zzp’ers) met een kleine boekhouding. Heeft u minder dan 240 boekingen en/of 120 facturen per jaar? Maak dan gebruik van het Zzp-pakket.

Ik heb een verkeerd abonnement gekozen bij aanmelding, hoe pas ik dat aan?

U krijgt bij aanmelden een proefaccount, waarmee u onbeperkt gebruikmaakt van de boekhoud- en facturatiemodule. Als uw proefaccount afloopt, maakt u de keuze voor een van onze pakketten. Merkt u daarna dat u een verkeerd account gekozen heeft, neem contact op met onze helpdesk en we maken het direct voor u in orde.

Ik ben een zzp’er, is het Zzp-pakket voor mij voldoende?

Het Zzp-pakket is bedoeld voor ondernemers (bijvoorbeeld zzp’ers) met een kleine boekhouding. Heeft u minder dan 240 boekingen en/of 120 facturen per jaar? Maak dan gebruik van het Zzp-pakket. Onder boekingen vallen alle mutaties die in e-Boekhouden.nl voorkomen:

 • Factuur ontvangen/Factuur verstuurd
 • Geld ontvangen/Geld uitgegeven
 • Factuurbetaling ontvangen/Factuurbetaling verstuurd
 • Memoriaalboeking

Kan ik als zzp’er het Standaard-pakket gebruiken? 

Heeft u meer dan 240 boekingen en/of 120 facturen per jaar? Maak dan gebruik van e-Boekhouden.nl Standaard. Het Zzp-pakket is bedoeld voor kleinere bedrijven die maximaal 240 boekingen of 120 facturen per jaar hebben. U hoeft niet per se een zzp’er te zijn. 

Kan ik mijn abonnement per jaar betalen?

Onze abonnementen lopen per maand. Dat betekent dat u ook per maand kunt opzeggen, zonder bijkomende kosten. Per jaar betalen is daarom niet mogelijk. 

Mijn account is verlopen, maar ik had gekozen voor het gratis startersaccount. Hoe los ik dit op?

Als uw abonnement is verlopen en u wilt inloggen, krijgt u de melding ‘Uw abonnement is beëindigd’. Zit u nog in uw eerste 15 maanden van uw eerste ondernemersjaar, dan heeft u nog recht op een gratis startersaccount. Klik dan op ‘Verder’ en kies vervolgens voor het startersabonnement. Zo maakt u de rest van uw eerste 15 maanden van uw eerste ondernemersjaar gratis gebruik van e-Boekhouden.nl.

Wat gebeurt er als mijn gratis startersaccount afloopt?

Twee weken voordat uw gratis account afloopt, ontvangt u van ons bericht. U kiest er zelf voor of u verder wilt met e-Boekhouden.nl. U zit nergens aan vast en uw account wordt nooit stilzwijgend verlengd.

Wanneer kom ik in aanmerking voor het gratis startersabonnement?

Het startersabonnement is geldig voor iedere startende ondernemer. U heeft uw gehele eerste 15 maanden van uw eerste ondernemersjaar recht op gratis boekhouden en factureren met e-Boekhouden.nl. Dit wordt gerekend vanaf de dag van inschrijving bij de KvK. 

Moet ik mijn proefaccount opzeggen als ik deze niet wil omzetten?

Nee, als u niets doet, stopt uw proefaccount automatisch. U zit nergens aan vast, het proefabonnement is geheel vrijblijvend. 

Wordt mijn proefabonnement automatisch omgezet in een betaald abonnement?

Nooit, uw proefabonnement wordt pas omgezet als u kiest voor de optie ‘Proefaccount omzetten’, rechtsboven in uw scherm (als u bent ingelogd). 

Wat zijn de kosten na het gratis startersaccount?

U kiest voor het Zzp- of Standaard-pakket, afhankelijk van het aantal boekingen dat u per jaar doet. Boekhouden met e-Boekhouden.nl kan al vanaf € 7,95 per maand. Bekijk al onze prijzen

Ik heb al een boekhoudpakket, moet ik dubbel betalen als ik overstap naar e-Boekhouden.nl?

Nee, u betaalt niets voor e-Boekhouden.nl zolang het contract nog loopt met uw huidige leverancier. U heeft dus nooit dubbele kosten wanneer u overstapt naar e-Boekhouden.nl.

Zijn er extra kosten verbonden aan ondersteuning en/of onderhoud?

Nee, onze support is helemaal gratis. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier contact met ons op. We helpen u graag verder. 
 

Ledenadministratie

Kan ik met de ledenadministratie ook facturen sturen?

Ja, in de ledenadministratie maakt u eenvoudig losse of periodieke facturen (lidmaatschappen) aan en verstuurt deze in een handomdraai via e-mail of post.

Zit er een beperking aan het aantal lidmaatschappen?

Nee, het aantal lidmaatschappen van de ledenadministratie is onbeperkt. 
 

Beveiliging

Hoe worden mijn gegevens beveiligd?

Uw gegevens worden volledig en optimaal beveiligd en beschermd tegen onder andere diefstal en hard- en softwareproblemen. Daarnaast wordt er iedere 24 uur een back-up gemaakt van uw gegevens. Meer informatie >
 

Betaalmethoden

Welke betaalmethoden zijn er mogelijk?

Er zijn twee manieren om uw abonnement bij e-Boekhouden.nl te betalen:

 • Automatische incasso is de handigste optie. Zo bent u nooit te laat met betalen. U geeft eenmalig een machtiging af en hoeft niets meer te doen. Het bedrag wordt maandelijks automatisch van uw rekening afgeschreven.
 • Handmatige betaling is ook mogelijk. U kunt het bedrag iedere maand zelf overmaken, vanuit uw Internetbankieromgeving of u klikt op de betaallink op de factuur.

U vindt de facturen onder Beheer > Uw Account > Uw gegevens. Hierbij ziet u welke facturen er nog openstaan.

 

Opzeggen

Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement?

Uw abonnement bij e-Boekhouden.nl is per maand opzegbaar.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

U kunt uw abonnement opzeggen per brief, fax of e-mail.

Kan ik nog bij mijn gegevens als ik mijn abonnement opgezegd heb?

Als u uw abonnement op e-Boekhouden.nl opzegt, kunt u een export maken van alle mutaties en de meeste overzichten. Nadat uw abonnement is beëindigd, worden uw gegevens automatisch verwijderd.

U kunt een offline-export maken van uw administratie en deze opslaan op uw pc. Dit kan via Beheer > Exporteren > Offline-export. Hier downloadt u ook de offline-module, die u nodig heeft om de export te openen. Deze export is alleen om uw gegevens in te zien. U kunt geen wijzigingen aanbrengen en de export ook niet terugplaatsen in uw online administratie.

Gratis uitproberen
(zonder verplichting)

Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback