Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Urenregistratiesysteem

Urenregistratie is belangrijk wanneer je als ondernemer diensten levert aan klanten op basis van gewerkte uren. Je kunt deze opdrachten uitvoeren als zelfstandig ondernemer en/of samen met je personeel.

Wat is urenregistratie?

Jij en/of jouw werknemers kunnen een zakelijke werktijdregistratie bijhouden die aan een bepaalde taak, opdracht of project voor jouw onderneming wordt besteed. Omdat gewerkte uren betaald moeten worden door klanten is een nauwkeurige urenverantwoording essentieel voor het maken van correcte facturen.

Als je jouw tijd bijhoudt terwijl je werkt, kun je nauwkeuriger factureren dan wanneer je de tijd inschat nadat de opdracht is voltooid. Nauwkeurig tijdschrijven schept vertrouwen bij je klanten en is positief voor de reputatie van je bedrijf.

 

 

Urenregistratie app

e‑Boekhouden.nl heeft de beste tijdregistratie-app voor zzp’ers en MKB-bedrijven. Onze time-tracking app helpt je om jouw productiviteit te verhogen en je werkzaamheden nauwkeurig bij te houden.

Je kunt met de app van e‑Boekhouden.nl eenvoudig facturen voor je klanten maken op basis van gewerkte uren en projecten. Zo verhoog je jouw persoonlijke productiviteit en stroomlijn je de bedrijfsprocessen beter.

Je kunt verschillende projecten op hetzelfde moment bijhouden en ook verschillende werknemers toewijzen aan meerdere projecten. Daarnaast kun je flexibele tarieven hanteren en goed meten hoeveel tijd er aan een taak besteed wordt.

De applicatie voor tijdregistratie kan meerdere taken samenvoegen en vereenvoudigen zoals het factureren van gewerkte uren. Doordat de urenregistratie in het boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.nl is geïntegreerd, kun je direct factureren vanuit het tijdschrijfsysteem.

De app is eenvoudig in gebruik en overal bereikbaar.

Online urenregistratie kan flexibel via de app op je telefoon of via de browser. Voor jou en jouw werknemers is tijdschrijven op papier of in een Excelbestand verleden tijd.

Bovendien helpt de app bij het werken op afstand, zoals wanneer je met een team op verschillende locaties werkt. Je kunt zelfs verschillende taken binnen een project toewijzen aan specifieke teamleden.

urenregistratie

8 voordelen van de urenmodule van e‑Boekhouden.nl

Het online boekhoudpakket met urenregistratie is heel gebruiksvriendelijk en ook geschikt wanneer je weinig boekhoudkundige kennis hebt.

 • Eenvoudig je uren invoeren en verdelen per project.
 • Gewerkte uren heel eenvoudig online registreren, met onze gratis app.
 • In een handomdraai meerdere gebruikers toevoegen en per medewerker gewerkte uren registreren.
 • Direct inzicht of je het urencriterium van 1.225 uur haalt.
 • Rechtstreeks gewerkte uren factureren aan je klanten.
 • Gewerkte uren kunnen op het moment van uitvoering aan een project of opdracht worden toegewezen, hierdoor kan er nauwkeuriger gemeten worden hoeveel tijd er aan een taak besteed wordt.
 • Urenregistratie in de cloud.

Als je weet hoe je jouw werktijd besteedt, kun je deze analyseren en als gevolg daarvan slimmere zakelijke beslissingen nemen. Zo verlies je minder tijd aan zaken die je minder omzet opleveren.

 

 

De beste ZZP urenregistratie software

Zzp’ers en Freelancers stellen hun werk beschikbaar op basis van gewerkte uren. Nauwkeurig tijdschrijven is essentieel voor een goede verantwoording van werkuren. Voor de meeste ondernemers is het ook erg belangrijk om bewijs te verzamelen voor de Belastingdienst i.v.m. het urencriterium.

Urenmodule

Tijdschrijven is gemakkelijk, flexibel en overzichtelijk met e‑Boekhouden.nl. Met de urenmodule registreer je werktijden precies en je kunt deze aanpassen waar en wanneer je maar wil.

Als zzp’er heb je verschillende zaken zoals de boekhouding en kostenbeheer in eigen beheer. Dit wil je natuurlijk zo makkelijk mogelijk zelf kunnen regelen, zodat je jouw energie zoveel mogelijk kan richten op de service die je aan je klanten levert. Maar dat gaat moeilijk wanneer je een inefficiënte werktijdregistratie hebt.

Wij hebben voor jou urenregistratie software voor zzp’ers met onze online boekhoudsoftware gecombineerd. Hierdoor heb je de beschikking over een tijdregistratiesysteem dat absoluut geschikt is voor zzp’ers en freelancers.

Tijdschrijven is belangrijk voor de facturatie van gewerkte uren naar jouw klanten. Een urenmodule met werktijdregistratie is de beste manier om je te verantwoorden bij jouw opdrachtgever of een klant hoeveel uren je hebt gewerkt. Met e‑Boekhouden.nl meet je nauwkeurig de tijd om de factureerbare hoeveelheid van je werk bij te houden.

Programma voor urenregistratie

De urenregistratie software werkt op elke browser en is geschikt voor platforms zoals:

 • Windows.
 • Mac.
 • Linux.
 • iOS.
 • Android apparaten.

Ondersteunende functies:

 • UJekunt het facturatieproces automatiseren.
 • Het kan worden gebruikt op desktop en mobiel (web-based app).
 • Alle gegevens op een plek.

Als je per uur factureert, helpt onze software om het bijhouden van gewerkte uren naadloos te factureren zonder dat je dit veel tijd kost. Niet alleen zullen je facturen nauwkeuriger zijn. Maar het zal ook helpen bij je productiviteit. Je wil klanten niet te veel of te weinig factureren omdat je verkeerde factureerbare uren berekent. En dat is waar tijdregistratie software van e‑Boekhouden.nl je mee kan helpen en ondersteunen.

Ook als je niet op uurbasis factureert, kun je efficiënter werken door de tijd die je aan projecten besteedt bij te houden. Zo kan het kan bijvoorbeeld zijn dat je meer moet rekenen voor projecten die langer duren dan dat je verwacht had. Door gebruik te maken van de urenmodule heb je een controle ijkpunt voor al je aangenomen projecten.

 

Hulp bij het registreren van werkuren

 

Boekhoudprogramma

Gebruik de urenmodule van e‑Boekhouden.nl, zodat je eenvoudig je uren beheert en factureert.

"Het urenregistratiesysteem van e‑Boekhouden.nl rekent het factuurbedrag uit en factureert deze automatisch via het urenregistratie programma in jouw boekhouding"

Meld je nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Belastingdienst urenregistratie

Een urenadministratie biedt fiscale voordelen. Als je voor deze bewijslast zorgt, kun je als ondernemer mogelijk aanspraak maken op startersaftrek en zelfstandigenaftrek.

Volgens de Belastingdienst moet je aan kunnen tonen of je wel aan het zakelijk urencriterium voldoet van minimaal 1.225 gewerkte uren. Een correcte en sluitende urenregistratie helpt jou hierbij.

Wij adviseren om de urenregistratie van e‑Boekhouden.nl in te zetten, wanneer je twijfels hebt of je de minimale urennorm die door de Belastingdienst gesteld is gaat halen.

Er zijn een aantal punten waarop je jouw urenregistratie kunt vastleggen:

 • Registreer je urenregistratie per klant.
 • Registreer je urenregistratie en specificeer per project.
 • Geef de datum van de geregistreerde uren op.
 • Registreer alle benodigde uren voor je onderneming (niet alleen declarabele uren van projecten).
 • Geef een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden per registratie.
 • Voer de urenregistratie direct uit bij aanvang en beëindiging van de werkzaamheden.

Om jouw urenregistratie te vereenvoudigen kun je deze bundelen met een facturatiemodule. Deze twee onderdelen hebben wij in onze tijdregistratiesoftware samengevoegd. Zo kun je gemakkelijk factureren en heb je ook meteen een centrale plek om je urenregistratie veilig te bewaren.

Urenregistratie formulier

De oplossing voor tijdregistratie van e‑Boekhouden.nl maakt het voor jou en jouw personeel eenvoudig om gewerkte uren bij te houden. Hierdoor bewaak je de gewerkte uren eenvoudig en kun je meerdere projecten tegelijkertijd beheren.

Waar moet een urenregistratie aan voldoen?

De minimale invoervelden van het online urenregistratie formulier zijn:

 • De datum.
 • Naam medewerker.
 • Omschrijving van activiteit.
 • Project voor klant en opdrachtgever.
 • Aantal uren.
 • Notitieveld voor extra opmerkingen.

We hebben het voor jou heel eenvoudig gemaakt om de invoer van de urenregistratie zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kun je sneller werken en je beter concentreren op je favoriete werkzaamheden.

Waarom is een urenadministratie formulier belangrijk?

Een urenadministratie bijhouden is verstandig, maar niet verplicht, want het geeft je meer inzicht in je tijdsbesteding. Het helpt je om jouw kostprijs of uurtarief beter te bepalen.

tijdregistratie

Urenregistratie Excel

Traditioneel worden urenregistratieformulieren ingevuld met behulp van een Microsoft Excel-spreadsheet of via Google Sheets of Google Docs. Het kan worden gebruikt om bij te houden hoe gewerkte uren worden besteed door het specificeren van verleende diensten of voltooide projecttaken.

Nadelen van werktijdregistratie met spreadsheets:

 • Foutgevoelig.
 • Formules kunnen lastig te beheren zijn.
 • Geen automatische facturatie van gewerkte uren.
 • Onoverzichtelijke urenadministratie.
 • Geen goede of extra back-up.
 • Vaak niet gratis vanwege softwarelicenties of betaalde cloud geheugenruimte.
 • Onderweg of op werklocatie niet handig te gebruiken als app op je mobiele telefoon.

Onze moderne oplossing voor tijdregistratie biedt een betere manier om je werk aan specifieke projecten bij te houden dan het gebruik van een eenvoudige spreadsheet. Perfect voor zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven waarbij de urenregistratie volledig online met software wordt beheerd.

7 tips voor een volledige urenregistratie

Welke uren mag je officieel van de Belastingdienst meetellen?

 • Begin met tellen van de gewerkte uren op de startdatum van inschrijving van jouw onderneming bij de Kamer van Koophandel.
 • Je mag alle uren meetellen die je voor jouw bedrijf werkt.
 • Registreer de indirecte (algemene werkzaamheden) en directe uren (klant/projecten) apart van elkaar.
 • Onder indirecte uren valt bijvoorbeeld voorbereiding en onderhoud of verzorging van je bedrijf en producten.
 • Registreer opleidingen en cursussen die je volgt.
 • Registreer klantwerving, administratie werkzaamheden en commerciële activiteiten zoals het maken van jouw zakelijke website.
 • Registreer het bezoeken van klanten en de reistijd die je eraan besteedt.

Zoals je kunt lezen zijn er dus meer dan voldoende mogelijkheden om jaarlijks aan voldoende gewerkte uren te komen voor je onderneming. Startende ondernemers kunnen hier bovendien een belastingvoordeel uithalen.

 


Veelgestelde vragen  
 

Hoe lang moet ik mijn urenregistratie bewaren?

Groen vinkje      
Je hebt een bewaarplicht van 7 jaar. Omdat de Belastingdienst de urenregistratie van je onderneming als een onderdeel van jouw financiële administratie beschouwt.

Hoe gedetailleerd moet een urenregistratie zijn?

Groen vinkje      
Je kunt het beste per 15 minuten rekenen en een totaal aantal gewerkte uren noteren. Een datum en duidelijke omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden zijn ook belangrijk.

Is urenregistratie noodzakelijk voor zzp'er?

Groen vinkje      
Nee, dit is niet verplicht. Maar om aanspraak te maken op bepaalde ondernemersvoordelen dien je de urennorm te halen zoals deze door de Belastingdienst zijn vastgesteld.
 

Probeer de urenregistratie app & software nu gratis uit

Wil je ook gemakkelijk jouw uren registreren en direct factureren vanuit jouw boekhouding? Maak dan gebruik van de urenregistratiemodule van e‑Boekhouden.nl.

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer je korter dan 15 maanden geleden met je bedrijf gestart bent, dan is e‑Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van jouw onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. Je kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.

Meld je nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie