Gratis uitproberenZonder verplichtingen
Wij bestaan 20 jaar! Lees meer >

Factuurprogramma

Nog niet zo heel lang geleden werden facturen voornamelijk gemaakt in Word of Excel, opgeslagen op een computer, uitgeprint en per post verstuurd. Dat werkt natuurlijk prima, maar tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van een factuurprogramma om facturen te maken en te versturen. Alles in één en alles onder één dak. Handig toch?

factuurprogramma

Wat is een factuurprogramma?

Een factuurprogramma is een softwarepakket waarmee u snel en professioneel online kunt factureren. Het tijdperk van de papieren factuur is daarmee verleden tijd. Met factuursoftware heeft u in een handomdraai een mooie factuur gemaakt.

Voordelen factuursoftware

Het gebruik van een factuurprogramma heeft veel voordelen. U moet dan wel een klein bedrag per maand betalen om zo’n facturatiepakket tot uw beschikking te hebben, maar de voordelen zijn zo groot dat u dit tegen elkaar weg kunt strepen. Met een factuurprogramma kunt u veel efficiënter werken en daardoor bespaart u veel tijd. Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Geen overvolle mappen met uitgeprinte facturen, u bewaart ze online
  • Snel btw-aangifte doen vanuit het factuurprogramma
  • In één oogopslag duidelijk welke klanten uw factuur wel en niet hebben betaald
  • Uw facturen worden sneller betaald via een speciale betaallink
  • Niet meer eindeloos zoeken naar een factuur, maar een overzichtelijke lijst
  • Minder fouten, omdat uw facturatie bijna helemaal kan worden geautomatiseerd

Koppelen met boekhoudsoftware

Een facturatieprogramma wordt vaak in combinatie met boekhoudsoftware gebruikt. Het voordeel daarvan is dat iedere gemaakte factuur ook direct verwerkt kan worden in de boekhouding. U bent tenslotte toch verplicht om uw financiële administratie bij te houden. Dan maar beter overzichtelijk alles in eenzelfde pakket, toch? U houdt hiermee overzicht. Op ieder gewenst moment ziet u wat er wel en niet is betaald en weet u hoe uw bedrijf ervoor staat. Door zowel een factuurprogramma als een boekhoudprogramma aan te schaffen, automatiseert u de boekhoudkundige processen optimaal.

 

Hulp bij het maken van facturen

 

Boekhoudprogramma

Gebruik de facturatiesoftware van e-Boekhouden.nl om facturen eenvoudig te maken en versturen.

Meld u nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Hoe kiest u een factuurprogramma?

De keuze van facturatieprogramma’s is eindeloos. Het is daarom belangrijk dat u goed onderzoekt wat u wilt en of het factuurprogramma dit biedt.

Betaalmethodes

In de meeste gevallen betaalt u per maand voor een facturatieprogramma, waardoor u ook een opzegtermijn hebt van een maand. Soms moet u per jaar betalen en zit u vast aan een jaarlicentie. Houd daar dus rekening mee.

Daarnaast is het handig als u een betaallink op uw facturen kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat uw facturen sneller worden betaald, omdat uw klanten de mogelijkheid krijgen om direct vanaf de factuur, via bijvoorbeeld iDeal te betalen.

Huisstijl

Kijk ook of het mogelijk is om uw facturen in eigen huisstijl op te maken of dat u een standaard lay-out moet gebruiken.

Automatische incasso

Niet alle factuurprogramma’s zijn geschikt voor automatische incasso’s. Heeft u veel terugkerende facturen, dan is een optie voor een incassobestand erg handig, want hierdoor automatiseert u een groot gedeelte van uw facturatie.

Alleen facturen of nog meer?

Let er ook op of de facturatiesoftware puur bedoeld is voor het aanmaken van facturen en het versturen ervan of dat het ook gekoppeld kan worden aan een boekhouding. Sommige facturatiepakketten bevatten ook de functie uren registreren en offertes maken.

Factuurprogramma gratis uitproberen

Verzend eenvoudig gepersonaliseerde en professionele facturen naar uw klanten via ons online factuurprogramma e-Boekhouden.nl.

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer u korter dan 15 maanden geleden met uw bedrijf gestart bent, dan is e-Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van uw onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. U kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.

Meld u nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie