Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Factuurprogramma

Nog niet zo heel lang geleden werden facturen voornamelijk gemaakt in Word of Excel, opgeslagen op een computer, uitgeprint en per post verstuurd. Dat werkt natuurlijk prima, maar tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van een factuurprogramma om facturen te maken en te versturen. Alles in één en alles onder één dak. Handig toch?

factuurprogramma

Wat is een factuurprogramma?

Een factuurprogramma is een softwarepakket waarmee je snel en professioneel online kunt factureren. Het tijdperk van de papieren factuur is daarmee verleden tijd. Met factuursoftware heb je in een handomdraai een mooie factuur gemaakt.

Voordelen factuursoftware

Het gebruik van een factuurprogramma heeft veel voordelen. Je moet dan wel een klein bedrag per maand betalen om zo’n facturatiepakket tot je beschikking te hebben, maar de voordelen zijn zo groot dat je dit tegen elkaar weg kunt strepen. Met een factuurprogramma kun je veel efficiënter werken en daardoor bespaar je veel tijd. Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Geen overvolle mappen met uitgeprinte facturen, je bewaart ze online
  • Snel btw-aangifte doen vanuit het factuurprogramma
  • In één oogopslag duidelijk welke klanten je factuur wel en niet hebben betaald
  • Uw facturen worden sneller betaald via een speciale betaallink
  • Niet meer eindeloos zoeken naar een factuur, maar een overzichtelijke lijst
  • Minder fouten, omdat jouw facturatie bijna helemaal kan worden geautomatiseerd

Koppelen met boekhoudsoftware

Een facturatieprogramma wordt vaak in combinatie met boekhoudsoftware gebruikt. Het voordeel daarvan is dat iedere gemaakte factuur ook direct verwerkt kan worden in de boekhouding. Je bent tenslotte toch verplicht om je financiële administratie bij te houden. Dan maar beter overzichtelijk alles in eenzelfde pakket, toch? Je houdt hiermee overzicht. Op ieder gewenst moment zie je wat er wel en niet is betaald en weet je hoe je bedrijf ervoor staat. Door zowel een factuurprogramma als een boekhoudprogramma aan te schaffen, automatiseer je de boekhoudkundige processen optimaal.

 

Hulp bij het maken van facturen

 

Boekhoudprogramma

Gebruik de facturatiesoftware van e‑Boekhouden.nl om facturen eenvoudig te maken en versturen.

Meld je nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Hoe kies je een factuurprogramma?

De keuze van facturatieprogramma’s is eindeloos. Het is daarom belangrijk dat je goed onderzoekt wat je wil en of het factuurprogramma dit biedt.

Betaalmethodes

In de meeste gevallen betaal je per maand voor een facturatieprogramma, waardoor je ook een opzegtermijn hebt van een maand. Soms moet je per jaar betalen en zit je vast aan een jaarlicentie. Houd daar dus rekening mee.

Daarnaast is het handig als je een betaallink op je facturen kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je facturen sneller worden betaald, omdat je klanten de mogelijkheid krijgen om direct vanaf de factuur, via bijvoorbeeld iDeal te betalen.

Huisstijl

Kijk ook of het mogelijk is om je facturen in eigen huisstijl op te maken of dat je een standaard lay-out moet gebruiken.

Automatische incasso

Niet alle factuurprogramma’s zijn geschikt voor automatische incasso’s. Heb je veel terugkerende facturen, dan is een optie voor een incassobestand erg handig, want hierdoor automatiseer je een groot gedeelte van je facturatie.

Alleen facturen of nog meer?

Let er ook op of de facturatiesoftware puur bedoeld is voor het aanmaken van facturen en het versturen ervan of dat het ook gekoppeld kan worden aan een boekhouding. Sommige facturatiepakketten bevatten ook de functie uren registreren en offertes maken.

Factuurprogramma gratis uitproberen

Verzend eenvoudig gepersonaliseerde en professionele facturen naar je klanten via ons online factuurprogramma e‑Boekhouden.nl.

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer je korter dan 15 maanden geleden met je bedrijf gestart bent, dan is e‑Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van je onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. Je kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.

Meld je nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie