Gratis uitproberenZonder verplichtingen
Wij bestaan 20 jaar! Lees meer >

Boekhoudprogramma

Het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl is administratiesoftware voor o.a. boekhouding, facturering, voorraadbeheer en webshop koppelingen. Gebouwd door en voor ondernemers, zodat ze sneller en makkelijker kunnen werken, niet harder. Op deze manier kunnen ze zich beter concentreren en focussen op hun taken en talent, zoals het verhogen van de omzet.

Ons online boekhoudprogramma biedt u alle tools die u nodig heeft voor uw administratie en facturatie. Wij maken het met onze software mogelijk om boekhouden eenvoudig te maken voor ondernemers.

U krijgt gemakkelijk toegang tot onze online software en betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik ervan.

 Begrijp en beheer uw zakelijke inkomsten en uitgaven volledig. Geautomatiseerde werkstromen die uw werk sneller, efficiënter en leuker maken. Alles is geautomatiseerd en in één perfect pakket. 

Met e-Boekhouden.nl kan iedere ondernemer eenvoudig boekhouden.

 

 

Succesvolle ondernemers kiezen voor e-Boekhouden.nl

De financiële boekhouding kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, als er niet efficiënt gewerkt wordt. Veel zakenmensen vinden het al uitdagend genoeg om naast hun dagelijkse werkzaamheden de financiële basisprincipes te behandelen zoals rekeningen betalen en inkomsten bijhouden.

Met e-Boekhouden.nl heeft u altijd en overal financieel inzicht waardoor u makkelijk vragen kunt beantwoorden zoals:

 • Is mijn bedrijf winstgevend; en waarom wel of waarom niet?
 • Kan ik de vereiste belastingbetalingen doen?
 • Op welke bedrijfsonderdelen kan ik bezuinigen?
 • Kan ik investeren in nieuwe apparatuur of machines?
 • Welke financieringsmogelijkheden zijn financieel haalbaar?
 • Zal ik mijn geplande budgetcijfers halen?
 • Zijn er online inlogmogelijkheden voor medewerkers die thuiswerken aan mijn boekhoudgegevens?

We blijven onze software met hoge kwaliteit en gebruiksgemak innoveren en ontwikkelen. Op deze manier ondersteunen wij ondernemers al ruim 20 jaar lang met al hun administratieve behoeften.

 

review klant boekhoudprogramma

Beste online Boekhoudprogramma 2022

Door onze klanten verkozen als Beste Boekhoudprogramma 2022 voor ZZP & MKB. Ook op vergelijkingssites komt onze online boekhoudsoftware als best geteste winnaar uit de bus.

U heeft doelen en wij hebben de tools om u te helpen uw doelen te bereiken. Beheer met één oplossing al uw zakelijke financiën in de cloud. Bekijk de cijfers van uw onderneming allemaal op één plek en krijg een volledig financieel beeld in één oogopslag.

Bespaar tot 76% op uw boekhoudkosten

Geen grote financiële kostenposten meer. Beheer uw uitgaven en bespaar op uw accountantskosten. Een boekhouder of accountant is niet langer meer noodzakelijk. De software van e-Boekhouden.nl doet het rekenwerk voor u. Uw administratie is in no-time klaar.

Blijf op de hoogte van uw uitgaven door bij te houden wat er overblijft nadat de rekeningen zijn betaald. Door aangepaste budgetten te maken krijgt u meer controle over uw financiën en maakt u makkelijker verstandige keuzes.

Met e-Boekhouden.nl wint u tijd

Organiseer moeiteloos uw bedrijfsuitgaven en vergeet die schoenendoos met bonnetjes. Registreer en organiseer eenvoudig uitgaven in e-Boekhouden.nl om elke uitgegeven euro bij te houden, zodat u altijd klaar bent voor de btw-aangifte.

 Beheer en werk uw boekhouding bij vanaf elke locatie en op meerdere apparaten zoals uw computer, laptop, tablet of smartphone, wanneer u maar wilt. 

Wij helpen u moeiteloos uw financiën op één plek beheren. Run uw bedrijf op uw voorwaarden met intuïtieve functies met krachtige resultaten. e-Boekhouden.nl houdt alles op de juiste plaats, zodat u altijd heeft wat u nodig heeft wanneer u het nodig heeft. Boekhouden wordt weer prettig en leuk.

 

 

9 unieke voordelen van ons boekhoudpakket

Houd uitgaven bij, pas facturen aan, voer rapporten uit en nog veel meer, allemaal vanaf één plek.

Ons boekhoudsysteem staat goed bekend om zijn vele kwaliteiten. Zoals bijvoorbeeld de toegankelijke gebruikersomgeving met een overzichtelijk dashboard dat prettig en intuïtief werkt. Hier zijn nog meer voordelen die u als ondernemer aanspreken:

 • Betaalbaar: Laagste-prijsgarantie.
 • Voordelig: Geen hoge aanschafkosten.
 • Eenvoudig: Ongekend makkelijk boekhouden.
 • Deskundig: Razendsnelle helpdesk.
 • Modern: Koppeling met alle banken.
 • Flexibel: Geen jaarcontract.
 • Inzicht: Overzichtelijke financiële rapportages.
 • Officieel: Erkend door de Belastingdienst.
 • Snel: Werk efficiënter en bespaar tijd.

Gemakkelijk te begrijpen rapporten met overzichtelijke financiële informatie die u helpt zakelijke beslissingen verstandiger te nemen en nog gemakkelijker met uw accountant samen te werken.

Werk overal met de mobiele app van e-Boekhouden.nl en regel nog makkelijker uw boekhouding door bijvoorbeeld bonnetjes onderweg direct in uw boekhouding te uploaden d.m.v. een foto.

e-Boekhouden.nl importeert en categoriseert elektronisch uw laatste banktransacties.

Creëer toegangsrechten zodat uw medewerkers of accountant online kunnen inloggen en met uw gegevens kunnen inzien, beheren en wijzigen. Wijs rechten en beperkingen toe zodat financiële gegevens zoals salaris betalingen die u af wilt schermen voor medewerkers veilig en afgeschermd zijn.

 

Boekhoudprogramma voor ondernemers

Administratiesoftware met innovatieve functionaliteiten

U maakt als klant van e-Boekhouden.nl gebruik van innovatieve functies zoals API-bankkoppelingen waarmee bij- en afschrijvingen automatisch worden verwerkt in uw administratie. Ook beschikt de software over de mogelijkheid om begrotingen te budgetteren. Alle beschikbare modules zijn geschikt voor startende ondernemers, zzp’ers, midden- en kleinbedrijven, verenigingen / stichtingen, accountants / boekhouders en webshops.

Met meer dan 60 functies zijn dit de belangrijkste functionaliteiten van ons full-service boekhoudpakket:

 • Facturen & offertes maken in eigen huisstijl.
 • Betaallink IDEAL, Creditcard, PayPal.
 • Elektronische btw-aangifte.
 • Automatische bankkoppelingen.
 • Scan en herken inkoopfacturen automatisch.
 • App voor smartphone & tablet.
 • Urenregistratie & rittenregistratie.
 • Debiteuren & crediteuren relatiebeheer.
 • Voorraadbeheer met product import via Excel.
 • Multi-user met onbeperkt aantal extra gebruikers.
 • Automatische webshop koppelingen.
 • Toegang tot administratie voor accountant of boekhouder.
 • Met betaalbestanden betaalt u in een opdracht geselecteerde inkoopfacturen.
 • Import- en exportfuncties zoals voor transacties en XML-auditfiles.

Veilig & betrouwbaar

Iedere 10 minuten wordt er een back-up gemaakt en door automatische updates is uw boekhoudsoftware altijd up-to-date.

We doen er alles aan om uw gegevens veilig te houden. Met meerdere digitale veiligheidsmaatregelen, zoals een veilige versleuteling. Zo is uw informatie goed beschermd en het systeem beveiligt tegen hackers. e-Boekhouden.nl is in het bezit van het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden. Het boekhoud- en facturatieprogramma is grondig doorgelicht op belangrijke aspecten, zoals veiligheid, gebruikersgemak en service.

Facturatiemodule

Professionele facturen worden sneller betaald. Bekijk en beheer uw facturen eenvoudig. Maak en verstuur in een paar eenvoudige stappen op maat gemaakte facturen met de administratiesoftware van e-Boekhouden.nl. Aangepaste sjablonen en automatische herinneringen en incasso aanmaningen maken het nog eenvoudiger om betaald te krijgen.

 Een aantal extra handige functies zijn het versturen van nieuwsbrieven naar uw klanten en een Btw-nummercontrole. 

Houd uw kasstroom positief door de handige functie met volledig overzicht van alle betalingsverplichtingen van uw debiteuren. Debiteurenbeheer is nog nooit zo eenvoudig geweest en klanten betalen hun openstaande rekeningen sneller dan voorheen. Op deze manier wordt uw crediteurenbeheer ook eenvoudiger en kunt u uw leveranciers binnen de afgesproken betalingstermijn betalen.

Probeer e-Boekhouden.nl nu tijdelijk, gratis en vrijblijvend uit

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer u korter dan 15 maanden geleden met uw bedrijf gestart bent, dan is e-Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van uw onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. U kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.

Boekhoudprogramma

Meld u nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Maak gebruik van onze gratis overstapservice

Wij bieden ondersteuning voor elke bedrijfsfase waarin u zich bevindt, bij elke stap in uw groeitraject, vanaf het moment dat u de overstap maakt van Excel spreadsheets of een ander merk boekhoudsoftware.

Maakt u momenteel gebruik van een andere softwareleverancier en wilt u verhuizen? Maak dan gebruik van onze gratis overstapservice. De overstap periode is kosteloos en u betaalt niets zolang u nog een contract of abonnement heeft lopen bij een andere softwareleverancier.

Neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop, zij helpen u graag verder met alle benodigde informatie rondom het verhuizen en inrichten van uw nieuwe administratie.

Exclusief: Gratis cursus boekhouden

U vindt in onze support-omgeving diverse videotrainingen, handleidingen, antwoord op honderden vragen en kunt u zich inschrijven voor een klassikale training. Meldt u gratis aan voor de cursus boekhouden.

Leer op een prettige manier wat administreren inhoudt en hoe u dat op een makkelijke manier kunt doen.

 

Klant review boekhoudprogramma

 

Een Klantenservice die echt beschikbaar is

Geen lange wachtrijen of onduidelijke chatgesprekken; wij helpen u direct op weg met al uw vragen.

U heeft de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen via telefoon, per e-mail en chat. Onze klantenservice medewerkers zijn echte mensen, geen chatbots, en ze sturen u niet van de ene naar de andere afdeling. Vriendelijke medewerkers die u graag te woord staan.

Boekhoudprogramma's vergelijken tips

Heeft u advies nodig bij het kiezen welk programma het beste bij uw onderneming aansluit? We hebben een korte checklist gemaakt met factoren waar u op kunt letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma. U kunt deze gebruiken als stappenplan bij uw keuze.

Stel uzelf de volgende vragen aan de hand van uw administratieve behoeften:

 • Werkt de boekhoudsoftware volledig offline en/of online?
 • Biedt de softwareleverancier een eenmalige aankoop aan of een betaalbaar goedkoop abonnement?
 • Is er een telefonische helpdesk, en hoe goed is de bereikbaarheid?
 • Heeft de administratiesoftware de mogelijkheid om banken en webshop te koppelen?
 • Wordt er gewerkt met een lang jaar- of een flexibel opzegbaar maandcontract?
 • Is het boekhoudprogramma makkelijk of ingewikkeld?
 • Hoeveel ingelogde gebruikers zijn er toegestaan?
 • Is er hulpmateriaal beschikbaar zoals een cursus, kennisbank en instructievideo’s?
 • Zijn de financiële rapportages overzichtelijk?
 • Voldoen de functionaliteiten aan mijn financiële bedrijfsbehoeften?
 • Is de boekhoudsoftware erkend door de Belastingdienst?
 • Werkt de administratiesoftware efficiënt en snel?

Wilt u meer praktische informatie? We hebben een volledige hulpgids met uitgebreid advies bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s.

Boekhoudprogramma voor zzp

U wilt als zelfstandige zonder personeel (zzp) een eenvoudig boekhoudprogramma met actueel inzicht hoe de financiële resultaten van uw onderneming ervoor staan.

e-Boekhouden.nl is afgestemd op de wensen van zelfstandig ondernemers, zoals het urenregistratiesysteem, de facturatie en btw-aangifte. Bespaart kosten en tijd met uw online administratie in vergelijking tot het handmatig bijhouden van uw boekhouding, en krijg tegelijk meer inzicht in de kosten en opbrengsten van uw bedrijf.

e-Boekhouden.nl is ideaal qua gebruiksgemak en voor kleine ondernemers die niet teveel geld uit willen geven aan een boekhoudpakket. Uiteraard hebben wij voor u een persoonlijke (telefonisch & chat) helpdesk waar u met al uw vragen snel terecht kunt. Wanneer u even snel iets wilt opzoeken heeft u daarnaast ook de beschikking over een zeer uitgebreide en complete online kennisbank met voorbeelden en tips.

Met ons boekhoudprogramma voor zzp'ers zult u minder zorgen hebben, geld besparen en meer tijd overhouden om uw aandacht volledig op uw onderneming te richten.

Het online boekhoudprogramma voor zzp’ers is niet alleen compleet, maar vooral ook eenvoudig in gebruik. U hoeft uw administratie niet meer grotendeels uit te besteden aan uw boekhouder of accountant. De online software doet het werk voor u, verstuur met een simpele druk op de knop zelf de btw-aangifte.

U bent als zzp’er volgens de Belastingdienst verantwoordelijk voor een gedegen boekhouding, en e-Boekhouden.nl ondersteunt u hierbij. Met de moderne functionaliteiten van het boekhoudprogramma kunt u sneller en goedkoper een professionele boekhouding voeren. Vergeet de volle ordners en mappen met bonnetjes en papieren facturen, want u kunt alles nu veilig en geordend online opslaan op een locatie. Zo kunt u inkoop- en verkoopfacturen snel inboeken en terugvinden in het digitale archief. Ook krijgt u onderweg via de app inzicht in uw boekhouding, door bij- en afschrijvingen te bekijken en gewerkte uren bij te werken.

 

 

Wilt u samenwerken met een accountant of boekhouder?

e-Boekhouden.nl heeft voldoende functionaliteiten om uw boekhouding zelfstandig te doen. Maar er zijn argumenten te bedenken waarbij u toch graag een boekhouder voor sommige taken inschakelt.

e-Boekhouden.nl beschikt over een geïntegreerde accountants koppeling waardoor uw boekhouder uw administratie gemakkelijk kan inlezen en bijwerken.

Wellicht bent u uw bedrijf recent gestart of uw huidige boekhouder werkt niet met e-Boekhouden.nl, kijk dan op onze accountantslijst om een beschikbare accountant bij u in de buurt te vinden.

 


Veelgestelde vragen  
 

Wat is een boekhoudprogramma?

Groen vinkje      

Een boekhoudprogramma is (online) software waarmee de boekhouding geautomatiseerd kan worden. Met een boekhoudsoftware word de financiële administratie automatisch structureel geordend.

In een boekhoudprogramma zijn functionaliteiten beschikbaar zoals het opstellen en/of vastleggen van inkoopfacturen, verkoopfacturen, offertes, bankafschriften en memoriaalboekingen. Andere functies zijn onder andere het beheren van debiteuren, crediteuren, voorraadbeheer, relatiebeheer, urenregistratie en kilometerregistratie.

Naast het invoeren, importeren en exporteren van zakelijke gegevens, kan een boekhoudprogramma ook overzichten maken in de vorm van een balans, resultatenrekening (winst- en verliesrekening) en grootboekadministratie. Daarnaast maakt een boekhoudprogramma automatisch de berekeningen voor de belastingaangifte.

Hoe werkt een boekhoudprogramma?

Groen vinkje      
Boekhoudsoftware automatiseert processen door de grootboekadministratie met informatie te vullen en daaruit een balans en een resultatenrekening vervaardigen.

Waar moet een boekhoudprogramma aan voldoen?

Groen vinkje      
Het is belangrijk dat een boekhoudprogramma u zoveel mogelijk ontzorgt, taken en processen automatisch uitvoert. De volgende onderdelen zijn daarom een essentieel vereiste van basisfuncties die goed functionerende boekhoudsoftware voor u beheerd:
 
 • Grootboekrekening.
 • Kostenplaatsen.
 • Beginbalans.
 • Memoriaalboekingen.
 • Subadministraties (crediteuren en debiteuren).
 • Winst- en verliesrekening / resultatenrekening (jaarcijfers).
 • Consolidatie.
 • Journaalposten.
 • Afschrijvingen.
 • Inkoop- & verkoopadministratie.
 • Kasstroomoverzicht.
 • Transitorische posten.
 • Omzetbelasting.
We hebben uitgebreide informatie per boekhoudterm voor u beschikbaar.

Wat kost een boekhoudprogramma?

Groen vinkje      
Het aantal beschikbare functionaliteiten in een boekhoudpakket beantwoord vaak ook de vraag wat een boekhoudprogramma kost. Hoe meer functies des te hoger de prijs van het programma. e-Boekhouden.nl is daar echter een uitzondering op; u krijgt bij ons de meeste functionaliteiten voor de laagste prijs.
 

 

Zo goed als ons boekhoudprogramma voor u rekent, kunt u op ons rekenen

 

Start nu gratis en makkelijk uw eigen online boekhouding.

"Grip op de cijfers van uw administratie en facturatie"

Meld u nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie