Gratis uitproberenZonder verplichtingen
Wij bestaan 20 jaar. Ontdek ons verhaal >

Handelsregister van de KvK

Op zoek naar informatie over een bedrijf waar u zaken mee doet? Deze gegevens vindt u waarschijnlijk in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK)!

Wat is een Handelsregister?

Het Handelsregister is een grote gegevensverzameling met daarin alle ondernemingen en hun gegevens. Deze gegevens moeten worden opgeslagen en hiervoor wordt gebruikgemaakt van het zogenaamde Handelsregister. Het Handelsregister is eigendom van de overheid en de KvK is hiervoor verantwoordelijk. Het Handelsregister vindt u daarom ook op de website van de KvK.

Wat staat erin?

In het Handelsregister staan alle gegevens van bedrijven en rechtspersonen. Hierdoor is het gemakkelijk te achterhalen met wie u zakendoet en ziet u gelijk of het bedrijf misschien failliet is.

Gegevens die in het Handelsregister worden opgeslagen:

 • Handelsnaam
 • KvK-nummer
 • Naam en adres
 • Telefoonnummer, e-mailadres en website als het bedrijf deze heeft
 • Vestigingsplaats en gegevens van mogelijk andere vestigingen
 • Tekenbevoegden
 • De curator in het geval van een faillissement
 • Het aantal medewerkers, inclusief eigenaar

Inschrijven in het Handelsregister

In principe moeten alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland zich inschrijven in het Handelsregister. De KvK hanteert enkele criteria om te bepalen of u wordt gezien als onderneming. Vooral bij eenmanszaken is dat niet altijd even duidelijk.

Wordt u door de KvK gezien als onderneming, dan moet u zich inschrijven in het Handelsregister.

Handelsregisterwet

Sinds 1 juli 2008 is er namelijk een nieuwe Handelsregisterwet waarin staat dat alle ondernemingen, rechtspersonen en vestigingen moeten worden ingeschreven in het Handelsregister. De Handelsregisterwet is onderdeel van het stelsel van basisregistraties. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de basisregistraties van personen en van voertuigen.

KvK-nummer zoeken

Op zoek naar een KvK-nummer of wilt u juist zoeken op een KvK-nummer? Dat kan! Via het Handelsregister kunt u uitgebreid zoeken op KvK-nummer, handelsnaam of bijvoorbeeld postcode.

Voordelen inschrijven Handelsregister

 • U komt betrouwbaarder over bij uw toekomstige klanten. Staat toch net wat professioneler als u als onderneming staat ingeschreven bij de KvK. U neemt uw bedrijf dan duidelijk serieuzer.
 • Daarnaast kunt u, wanneer u bent ingeschreven, inkopen doen bij groothandels. Als u slim inkoopt, scheelt dat toch weer in de kosten. Alle kleine beetjes helpen en de btw is in veel gevallen ook nog eens aftrekbaar.
 • Wanneer u ingeschreven staat, kunnen anderen uw gegevens inzien. Maar dat betekent ook dat u de gegevens van andere ondernemingen kunt opzoeken. Handig als u twijfels hebt bij een onderneming bijvoorbeeld. Zo voorkomt u dat u zakendoet met onbetrouwbare partijen.
 • Vanaf het moment van inschrijven, is e-Boekhouden.nl de eerste 15 maanden van uw onderneming helemaal gratis. Dat betekent boekhouden én factureren zonder extra kosten.

Gratis boekhouden na inschrijving

Heeft u zich al ingeschreven in het Handelsregister of bent u van plan om uw onderneming in te schrijven? Meld u dan vandaag nog aan bij e-Boekhouden.nl en maak de eerste maanden gratis gebruik van e-Boekhouden.nl.

 

Claim nu
15 maanden gratis

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie