Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Ondernemersaftrek

De ondernemersaftrek is de overkoepelende term voor verschillende aftrekposten waar u als ondernemer gebruik van mag maken. Hierdoor kunt u uw winst verlagen, waardoor u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Handig toch? Wij hebben alle aftrekposten voor u op een rijtje gezet.

Ondernemersaftrek

Fiscaal voordeel

Wanneer u ondernemer bent, is de winst uit uw onderneming uw inkomen. Dit inkomen kunt u verlagen door verschillende aftrekposten. Dit doet u bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Wanneer mag ik gebruikmaken van de ondernemersaftrek?

U mag gebruikmaken van de ondernemersaftrek als u:

Kortom, als ondernemer kunt u profiteren van een aantal aftrekposten die ervoor zorgen dat uw winst wordt verlaagd, waardoor u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen! Pluk daar dus de vruchten van.

 

Hulp bij het berekenen van de ondernemersaftrek

 

Boekhoudprogramma

De ondernemersaftrek is eenvoudig te berekenen door gebruik te maken van ons boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl

Meld u nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Welke aftrekposten zijn er?

De ondernemersaftrek bestaat uit verschillende onderdelen.

Zelfstandigenaftrek

De zelfstandigenaftrek kan oplopen tot € 6.670 en is afhankelijk van de hoogte van uw winst.

Startersaftrek

De startersaftrek is een verhoging van de zelfstandigenaftrek ( € 2.123) en is maximaal 3 keer toepasbaar in de eerste 5 jaar dat u ondernemer bent.

Aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO)

Wanneer u volgens Rijksdienst voor Ondernemend Nederland speur- en ontwikkelingswerk doet, mag u gebruikmaken van deze aftrekpost. U moet hiervoor wel minstens 500 uur aan speur- en ontwikkelingswerk besteden. Voor deze aftrekpost moet u WBSO aanvragen via RVO.nl.

Meewerkaftrek

Heeft u een fiscale partner die onbetaald meewerkt in uw bedrijf, dan komt u in aanmerking voor meewerkaftrek. De hoogte van deze aftrekpost hangt af van de winst en het aantal uren dat uw fiscale partner voor u werkt. Dit moeten minstens 525 uren zijn zonder vergoeding of de vergoeding mag niet hoger zijn dan € 5.000.

Stakingsaftrek

Wanneer u bijvoorbeeld uw bedrijf gaat verkopen, kunt u gebruikmaken van de stakingsaftrek. Het stoppen levert namelijk geld op en daarover moet u belasting betalen. Met de stakingsaftrek verlaagt u de stakingswinst. Deze aftrekpost is maximaal € 3.630. Laat uzelf goed adviseren wanneer u gebruik wilt maken van deze aftrekpost, want het berekenen hiervan is nogal ingewikkeld.

Probeer e-Boekhouden.nl nu tijdelijk, gratis en vrijblijvend uit

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer u korter dan 15 maanden geleden met uw bedrijf gestart bent, dan is e-Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van uw onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. U kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.

Meld u nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie