Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Crediteuren

Als (beginnend) ondernemer moet u van heel wat zaken kaas hebben gegeten, zo ook van de boekhouding. Financiële termen, zoals crediteuren en debiteuren, vliegen u om de oren. Wat zijn crediteuren? Wat is het verschil tussen crediteuren en debiteuren en wat houdt een crediteurenadministratie in? Wij leggen het u graag uit.

Wat is een crediteur?

U bent de term crediteur vast al eens tegengekomen. Maar wat is een crediteur precies? Een crediteur is een persoon die u nog moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan uw leverancier. Crediteuren zijn de afzenders van de facturen die u ontvangt en moet betalen.  

Het verschil tussen crediteuren en debiteuren

Wat crediteuren zijn is nu helder, maar samen met het begrip debiteuren wordt het weer een verwarrend verhaal. Wat is het verschil tussen crediteuren en debiteuren? Een debiteur is het tegenovergestelde van een crediteur. Een debiteur is iemand van wie u nog geld krijgt.

  • Crediteuren zijn de personen van wie u facturen ontvangt en die u moet betalen
  • Debiteuren zijn de personen naar wie u facturen stuurt en waarvan u nog geld moet krijgen

Een ezelsbruggetje

Debiteuren > een Debiteur moet Dokken
Crediteuren > een Crediteur moet geld Krijgen en gaat Cashen

Uitlegvideo crediteuren/debiteuren

Crediteurenadministratie online bijhouden

De crediteurenadministratie is een overzicht van openstaande rekeningen en betaalde rekeningen. Met een boekhoudprogramma, zoals e-Boekhouden.nl, ziet u in één oogopslag welke rekeningen nog openstaan en hoeveel dagen u nog heeft om deze rekening te betalen. Zo wordt u niet ineens verrast door een hoge rekening die u even was vergeten. Probeer e-Boekhouden.nl gratis en vrijblijvend uit.

 

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie