Claim nu
15 maanden gratis
Wij bestaan 20 jaar. Ontdek ons verhaal >

Ondernemerstest

In Nederland is het niet moeilijk om ondernemer te worden. Voor het oprichten van een eenmanszaak is niet meer nodig dan inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Maar een succesvolle ondernemer wordt u niet zomaar. Bent u van plan het ondernemerschap te gaan verkennen? Doe dan eerst een ondernemerstest.

Wat is een ondernemerstest?

Als u van plan bent een eigen bedrijf te starten, is het goed om eens kritisch naar uzelf te kijken. Wat zijn uw sterke en zwakke punten? En hoe gaat u hiermee om als u voor uzelf begint. Wat voor soort ondernemer bent u eigenlijk? En bent u al helemaal klaar voor het ondernemerschap?

Dit soort vragen kunt u beantwoorden met behulp van een ondernemerstest. Zo’n test doet u bijvoorbeeld op de website van de Kamer van Koophandel. Tijdens een test krijgt u vragen en stellingen voorgelegd die u inzicht geven in uw competenties, mogelijkheden en risico’s.

Wat kan ik met het resultaat?

Na het doen van een ondernemerstest krijgt u meestal direct een resultaat. Maar wat doet u met die informatie?

Wat zijn uw sterke punten?

Bekijk eerst wat volgens de test uw sterke punten zijn. Dit zijn wellicht ook uw ‘Unique Selling Points’ of USP’s. Communiceer die kwaliteiten naar uw potentiële klanten, laat zien waar u goed in bent. Focus op de dingen waar u goed in bent. Dat is een stuk gemakkelijker dan bezig zijn met dingen die u minder liggen. Die kunt u misschien beter uitbesteden.

Wat zijn uw zwakke punten?

Zwakke punten zijn niet altijd een probleem. Dat ligt ook veel aan uw werkzaamheden. Bent u bijvoorbeeld schilder en bent u niet zo thuis in boekhouden dan is dat geen ramp. Besteed de boekhouding gewoon uit bij een accountant of boekhouder. Of kies voor een online boekhoudpakket met goede ondersteuning.

Werken aan uw zwakke punten

Soms is het goed om te werken aan de dingen waar u minder goed in bent. Heeft u bijvoorbeeld moeite met netwerken of bent u niet goed in onderhandelen? Dan kunt u dat misschien wel leren. Online is veel informatie te vinden voor (startende) ondernemers over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ga op zoek naar tips of verhalen van anderen en doe er uw voordeel mee.

Wilt u nog een stapje verder gaan? Ga dan eens op zoek naar cursussen of webinars over bepaalde onderwerpen. Daar leert u van een expert hoe u bepaalde situaties het best kunt aanpakken en is er direct de mogelijkheid om vragen te stellen.

Nieuwsgierig geworden? Probeer e-Boekhouden.nl gratis uit en ervaar het gemak van online boekhouden!

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie