Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Boekhoudprogramma | e‑Boekhouden.nl

Het boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.nl is geschikt voor het beheren van de zakelijke boekhouding van ondernemers. Wij ondersteunen hiermee o.a. zzp'ers, freelancers, midden- en kleinbedrijven, verenigingen, stichtingen, accountants en boekhouders.

Beste online boekhoudprogramma voor ondernemers

e‑Boekhouden.nl is op Trustpilot beoordeeld met een 8,8 op basis van 1345 reviews en daarmee verkozen als beste boekhoudprogramma voor ondernemers.

 • Ruim 500.000 ondernemers gingen je voor
 • Erkend door de Belastingdienst
 • Overzichtelijk boekhouden

 

 

De voordelen van e‑Boekhouden.nl

e‑Boekhouden.nl is in het bezit van het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden en erkend door de Belastingdienst, zo is jouw informatie goed beschermd. Het boekhoudprogramma is grondig doorgelicht op belangrijke aspecten, zoals veiligheid, gebruikersgemak en service.

Automatiseer je boekhouding

Tijdbesparing in een handomdraai; koppel eenvoudig je bankrekening, webshop of kassasysteem en blijf continu op de hoogte van je financiële situatie. Met ons online boekhoudprogramma; e‑Boekhouden.nl, automatiseer je het boekhoudproces en koppelt ons systeem automatisch betalingen aan openstaande facturen. Dit voorkomt fouten en zorgt ervoor dat je kostbare tijd bespaart, zodat je je kunt richten op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Sneller werken, minder stress

Als ondernemer kan het bijhouden van je boekhouding aanvoelen als het beklimmen van een enorme berg; ingewikkeld en enorm tijdrovend. Simpel, snel en efficiënt; onze innovatieve boekhoudsoftware maakt van boekhouden en factureren een moeiteloze taak, zodat je in no time beschikt over een heldere en foutloze administratie.

Btw-aangifte, moeiteloos en nauwkeurig

Met onze boekhoudsoftware wordt je btw-aangifte automatisch en foutloos voor je opgesteld. Dankzij onze directe verbinding met de Belastingdienst, stuur je met één klik je aangifte op tijd en correct in. Hierdoor loop je geen risico op boetes wegens onjuiste of te late indiening.

Iedereen kan boekhouden

Of je nu een doorgewinterde ondernemer bent of net begint, ons gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma is ontworpen met jou in gedachten. Onze duidelijke instructievideo's begeleiden je stapsgewijs door het proces. En mocht je nog vragen hebben, dan staat ons toegewijde klantenservice team altijd klaar om je te helpen, of het nu telefonisch, via chat of e-mail is. Ook is er een gratis (online en op locatie) cursus boekhouden beschikbaar.

Werk samen met je boekhouder of accountant

Wil je een extra paar ogen over je btw-aangifte laten gaan? Maak dan gebruik van onze gebruiksvriendelijke samenwerkingstool om naadloos samen te werken met een accountant, boekhouder of administratiekantoor. Bekijk onze uitgebreide lijst van professionals in jouw omgeving en koppel je administratie kosteloos. Vergemakkelijk je workflow en ervaar de rust van betrouwbare ondersteuning.

Altijd en overal toegang met de app

Of je nu geniet van het comfort van je huis, op kantoor zit of onderweg bent, onze praktische app zorgt ervoor dat je financiële administratie altijd binnen handbereik is. Maak gebruik van onze intelligente Scan & Herken functie om onderweg bonnen en facturen moeiteloos te scannen. Dit bespaart je een aanzienlijke hoeveelheid handmatig werk.

De functionaliteiten van e‑Boekhouden.nl

Met e‑Boekhouden.nl heb je altijd en overal financieel inzicht en kun je tijdig bijsturen als dat nodig is. Bovendien is een betrouwbare financiële administratie onmisbaar om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en het indienen van belastingaangiftes.

Met meer dan 60 functies zijn dit de belangrijkste functionaliteiten van ons boekhoudprogramma:

 • Btw-aangifte
 • Bankkoppelingen
 • Uren- & kilometerregistratie
 • Webshop koppelingen
 • Scan en herken
 • Voorraadbeheer
 • App

Ontdek alle functies

 

crediteuren

 

Gratis boekhoudprogramma

Probeer het e‑Boekhouden.nl boekhoudprogramma gratis uit. Wanneer je korter dan 15 maanden geleden met je bedrijf gestart bent, dan is e‑Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van je onderneming volledig gratis te gebruiken. Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Je kunt alle functionaliteiten (zonder beperkingen) uitproberen, inclusief alle functies zoals bankkoppelingen, het gebruik van de mobiele app en onze gratis helpdesk.

Maak vandaag nog de overstap en ervaar het gemak van zorgeloos boekhouden!

Meld je nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 


Veelgestelde vragen  
 

Wat is een boekhoudprogramma?

Groen vinkje      

Een boekhoudprogramma is (online) software waarmee de boekhouding geautomatiseerd kan worden. Met een boekhoudprogramma word de financiële administratie automatisch structureel geordend.

In een boekhoudprogramma zijn functionaliteiten beschikbaar zoals het opstellen en/of vastleggen van inkoopfacturen, verkoopfacturen, offertes, bankafschriften en memoriaalboekingen. Andere functies zijn onder andere het beheren van debiteuren, crediteuren, voorraadbeheer, relatiebeheer, urenregistratie en kilometerregistratie.

Naast het invoeren, importeren en exporteren van zakelijke gegevens, kan een boekhoudprogramma ook overzichten maken in de vorm van een balans, resultatenrekening (winst- en verliesrekening) en grootboekadministratie. Daarnaast maakt een boekhoudprogramma automatisch de berekeningen voor de belastingaangifte.

De volgende onderdelen zijn daarom een essentieel vereiste van basisfuncties die een goed functionerend boekhoudprogramma voor jou beheert:
 • Grootboekrekening
 • Kostenplaatsen
 • Beginbalans
 • Memoriaalboekingen
 • Subadministraties (crediteuren en debiteuren)
 • Winst- en verliesrekening / resultatenrekening (jaarcijfers)
 • Consolidatie
 • Journaalposten
 • Afschrijvingen
 • Inkoop- & verkoopadministratie
 • Kasstroomoverzicht
 • Transitorische posten
 • Omzetbelasting
Door processen en functionaliteiten te automatiseren, en de grootboekadministratie met informatie te vullen kan een boekhoudprogramma daaruit o.a. een balans, resultatenrekening en btw-aangifte maken.
 

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie