MENU
Gratis uitproberen
(zonder verplichting)

Boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl

Bent u op zoek naar een makkelijke manier om uw boekhouding bij te houden en wilt u graag meer informatie over een boekhoudprogramma? Dan bent u op de juiste plek. Want wat is een online boekhoudprogramma en waarom is het zo handig? U leest het hier!

Waarom een online boekhoudprogramma?

Boekhouden is een tijdrovende klus. Facturen versturen, bonnetjes inboeken, btw-aangifte. Vast niet uw favoriete bezigheid. Start daarom met online boekhouden en zorg dat u zo min mogelijk met uw administratie bezig hoeft te zijn. Dankzij diverse functies en handige koppelingen bespaart u veel tijd. Tijd die u natuurlijk liever besteedt aan uw organisatie!

Tips voor het kiezen van een boekhoudprogramma

Maar welk boekhoudprogramma past het beste bij u en uw organisatie? En waar moet u nu extra op letten wanneer u gaat kiezen? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

 1. Bedenk of u offline of online wilt boekhouden
 2. Vergelijk de verschillende prijzen en let goed op! Tip: Houd ook de acties in de gaten.
 3. Vergelijk de prijs met de functies die u daarvoor krijgt
 4. Probeer het uit en ontdek of het écht gemakkelijk is

Meer informatie over het vergelijken van verschillende boekhoudprogramma’s.

Voor wie?

Online boekhouden is een uitkomst voor iedereen die een boekhouding moet bijhouden. Het maakt het boekhouden eenvoudiger, sneller en zelfs leuker.

 • Starters
 • Zzp’ers
 • Mkb'ers
 • Verenigingen
 • Stichtingen
 • Accountants, boekhouders en administratiekantoren.

boekhoudprogramma

De voordelen

e-Boekhouden.nl heeft alle functies om uw boekhouding in orde te maken en up-to-date te houden. Een online boekhoudprogramma heeft namelijk veel voordelen. Benieuwd? U leest ze hier!

Altijd en overal inzicht

Met een online boekhoudprogramma heeft u altijd toegang tot u financiële gegevens. U heeft alleen een internetverbinding nodig om te kunnen boekhouden. Of u nu thuis aan het werk bent of op de Bahama’s.

U bespaart tijd

Door koppelingen en geavanceerde oplossingen zoals de Scan & Herken-functie hoeft u steeds minder zelf te doen in uw administratie. Nooit meer facturen invoeren of bonnetjes overtypen. Uw administratie wordt steeds verder geautomatiseerd. Zo heeft u dus minder omkijken naar uw boekhouding en dat bespaart u veel tijd.

Koppelingen

Een online boekhoudprogramma kunt u koppelen aan uw bank, uw webshopsysteem of bijvoorbeeld uw Payment Service Provider, zoals iDEAL. Transacties worden dan direct doorgestuurd naar uw boekhouding en zélfs voor u verwerkt. Hierdoor kan uw boekhouding tot wel 90% worden geautomatiseerd. Handig toch?

Scan & Herken en Mail & Herken

Papieren facturen scant u (bijvoorbeeld met de app) en laat u herkennen. Digitale facturen mailt u en laat u herkennen. U hoeft verder niets te doen, het boekhoudprogramma doet een boekingsvoorstel en u controleert. De rest gaat vanzelf.

Complete administratie

Alles valt of staat bij een goede administratie. Naast boekhouden zult u ook moeten factureren. Met een online boekhoudprogramma kunt u beide met elkaar koppelen. Zo zorgt u voor een complete administratie en sluit alles mooi op elkaar aan.

Factureren

U maakt een factuur aan en verstuurt deze vanuit uw boekhouding naar uw klant. Vervolgens betaalt uw klant de factuur en ontvangt u het geld op uw zakelijke rekening. Door de koppeling met de bank, wordt deze transactie in uw boekhouding gezet en automatisch gematcht aan de open post die is ontstaan toen u de factuur aanmaakte. Door zowel uw boekhouding als uw facturatie met hetzelfde boekhoudprogramma te doen, gaat alles veel sneller en kunt u nog meer automatiseren.

Veilig boekhouden

e-Boekhouden.nl is veilig en goedgekeurd door de Belastingdienst. Uw administratie blijft bewaard in de cloud en gaat dus niet verloren bij brand of diefstal. Bovendien heeft u geen updates of licenties nodig om te blijven boekhouden met e-Boekhouden.nl.

Goedgekeurd door de Belastingdienst

Wat betekent ‘goedgekeurd door de Belastingdienst’? U heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor uw boekhouding. Hoe u uw boekhouding doet en waar u het bewaart, maakt de Belastingdienst niet uit, als u bij een eventuele controle uw cijfers en transacties maar kunt verantwoorden. Een goede administratie is daarentegen de basis voor uw btw-aangifte en daarom heeft de Belastingdienst bekeken of e-Boekhouden.nl voldoet aan hun eisen. Goed nieuws, we zijn goedgekeurd en hebben ook een koppeling met de Belastingdienst.

Btw-aangifte

Door de koppeling met de Belastingdienst kunt u uw btw-aangifte eenvoudig versturen. U hoeft hierdoor niet meer in te loggen bij de Belastingdienst. Uw aangifte staat automatisch klaar in uw boekhouding, waardoor u met één klik uw btw-aangifte kunt versturen naar de Belastingdienst. U hoeft er alleen voor te zorgen dat u alle gegevens in uw boekhouding heeft bijgewerkt.

Uitstekende helpdesk

Boekhouden met e-Boekhouden.nl is een fluitje van een cent. U heeft daarvoor geen boekhoudkennis nodig. Heeft u toch hulp nodig? Raadpleeg dan de gratis cursus boekhouden, videotrainingen, handleidingen of neem contact op met onze razendsnelle helpdesk. U wordt binnen een mum van tijd geholpen met uw vragen.

Hulp nodig?

 • Gratis cursus boekhouden
 • Telefonisch
 • Per mail
 • Chat
 • Videotrainingen
 • Artikelen
 • Handleidingen

Inclusief mobiele app

Een online boekhoudprogramma is erg handig als u daarbij ook een app heeft. Met zo’n app maakt u een foto van het bonnetje of de factuur en stuurt u het direct door naar uw boekhouding. Het boekhoudprogramma herkent het document en doet u een voorstel. U hoeft dit alleen nog maar te controleren en goed te keuren. Daarnaast kunt u eenvoudig uw uren bijhouden en in een oogopslag zien welke open posten er nog zijn. Met een mobiele app gaat het boekhouden nóg sneller.

Samenwerken met een accountant of boekhouder

Wilt u graag zelf uw administratie bijhouden, maar wel de controle van een accountant of boekhouder? Dan kan dat met een online boekhoudprogramma! U zet geen schoenendoos meer op de stoep van uw accountant of boekhouder, maar voert zélf uw bonnen en facturen in. Dat scheelt u weer een aantal (dure) uren voor iets wat u ook gemakkelijk zelf kunt doen. En zolang u alles netjes bijwerkt, kost het u weinig tijd.

U geeft uw accountant of boekhouder toegang tot uw administratie door uw administratie te koppelen aan het account van uw accountant of boekhouder.

Extra gebruikers

Met een online boekhoudprogramma is het ook mogelijk om met meerdere personen tegelijk in de boekhouding te werken. Dat kan met een Excel boekhouding bijvoorbeeld niet. Bij e-Boekhouden.nl voegt u gratis en onbeperkt nieuwe gebruikers toe.

15 maanden gratis voor starters!

Wist u dat e-Boekhouden.nl de eerste 15 maanden helemaal gratis is voor startende ondernemers? Zo kunt u een goede start maken met uw bedrijf, zonder te betalen voor uw boekhouding. Is dat niet sympathiek?

Claim nu
15 maanden gratis

Bent u geen starter? Probeer e-Boekhouden.nl dan gratis en vrijblijvend uit en ervaar zelf het gemak van online boekhouden en factureren.

Meer informatie

Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback