Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Boekhoudprogramma voor ondernemers

Als ondernemer is het belangrijk om een goede grip te hebben op je financiële situatie. Een overzichtelijke en accurate boekhouding is hierbij onmisbaar. Met e‑Boekhouden.nl, kun je eenvoudig je zakelijke financiën bijhouden en beheren.

e‑Boekhouden.nl is een online boekhoudprogramma, met geautomatiseerde functionaliteiten die je veel tijd besparen. Met e‑Boekhouden.nl kan iedere ondernemer eenvoudig boekhouden.

 

 

Succesvolle ondernemers kiezen voor e‑Boekhouden.nl

De financiële boekhouding kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, als er niet efficiënt gewerkt wordt. Door inzicht te hebben in je inkomsten en uitgaven, kun je als ondernemer betere beslissingen nemen over de groei van je bedrijf.

Met e‑Boekhouden.nl heb je altijd en overal financieel inzicht. Zo heb je altijd inzicht in je financiële positie en kun je tijdig bijsturen als dat nodig is. Bovendien is een betrouwbare financiële administratie onmisbaar om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en het indienen van belastingaangiftes.

We blijven onze software met hoge kwaliteit en gebruiksgemak innoveren en ontwikkelen. Op deze manier ondersteunen wij ondernemers al ruim 20 jaar lang met al hun administratieve behoeften.

Beste online Boekhoudprogramma

Door onze klanten verkozen als beste boekhoudprogramma voor ondernemers zoals zzp'ers, freelancers, midden- en kleinbedrijven, verenigingen en stichtingen. Ook op vergelijkingssites komt onze online boekhoudsoftware als best geteste winnaar uit de bus.

Je hebt doelen en wij hebben de tools om je te helpen jouw doelen te bereiken. Beheer met één oplossing al je zakelijke financiën in de cloud. Bekijk de cijfers van jouw onderneming allemaal op één plek en krijg een volledig financieel beeld in één oogopslag.

Bespaar tot 76% op jouw boekhoudkosten

Geen grote financiële kostenposten meer. Beheer je uitgaven en bespaar op je accountantskosten. Een boekhouder of accountant is niet langer meer noodzakelijk. De software van e‑Boekhouden.nl doet het rekenwerk voor jou. Je administratie is in no-time klaar.

Blijf op de hoogte van je uitgaven door bij te houden wat er overblijft nadat de rekeningen zijn betaald. Door aangepaste budgetten te maken krijg je meer controle over jouw financiën en maak je makkelijker verstandige keuzes.

Met e‑Boekhouden.nl win je tijd

Organiseer moeiteloos je bedrijfsuitgaven en vergeet die schoenendoos met bonnetjes. Registreer en organiseer eenvoudig uitgaven in e‑Boekhouden.nl om elke uitgegeven euro bij te houden, zodat je altijd klaar bent voor de btw-aangifte.

 Beheer en werk jouw boekhouding bij vanaf elke locatie en op meerdere apparaten zoals je computer, laptop, tablet of smartphone, wanneer je maar wil. 

Wij helpen je moeiteloos je financiën op één plek beheren. Run je bedrijf op jouw voorwaarden met intuïtieve functies met krachtige resultaten. e‑Boekhouden.nl houdt alles op de juiste plaats, zodat je altijd hebt wat je nodig hebt wanneer je het nodig hebt. Boekhouden wordt weer prettig en leuk.

9 unieke voordelen van ons boekhoudpakket

Houd uitgaven bij, pas facturen aan, voer rapporten uit en nog veel meer, allemaal vanaf één plek.

Ons boekhoudsysteem staat goed bekend om zijn vele kwaliteiten. Zoals bijvoorbeeld de toegankelijke gebruikersomgeving met een overzichtelijk dashboard dat prettig en intuïtief werkt. Hier zijn nog meer voordelen die je als ondernemer aanspreken:

 • Betaalbaar: Laagste-prijsgarantie.
 • Voordelig: Geen hoge aanschafkosten.
 • Eenvoudig: Ongekend makkelijk boekhouden.
 • Deskundig: Razendsnelle helpdesk.
 • Modern: Koppeling met alle banken.
 • Flexibel: Geen jaarcontract.
 • Inzicht: Overzichtelijke financiële rapportages.
 • Officieel: Erkend door de Belastingdienst.
 • Snel: Werk efficiënter en bespaar tijd.

Gemakkelijk te begrijpen rapporten met overzichtelijke financiële informatie die jou helpt zakelijke beslissingen verstandiger te nemen en nog gemakkelijker met je accountant samen te werken.

Werk overal met de mobiele app van e‑Boekhouden.nl en regel nog makkelijker je boekhouding door bijvoorbeeld bonnetjes onderweg direct in je boekhouding te uploaden d.m.v. een foto.

e‑Boekhouden.nl importeert en categoriseert elektronisch je laatste banktransacties.

Creëer toegangsrechten zodat je medewerkers of accountant online kunnen inloggen en jouw gegevens kunnen inzien, beheren en wijzigen. Wijs rechten en beperkingen toe zodat financiële gegevens zoals salaris betalingen die je af wilt schermen voor medewerkers veilig en afgeschermd zijn.

 

Boekhoudprogramma voor ondernemers

Administratiesoftware met innovatieve functionaliteiten

Je maakt als klant van e‑Boekhouden.nl gebruik van innovatieve functies zoals API-bankkoppelingen waarmee bij- en afschrijvingen automatisch worden verwerkt in je administratie. Ook beschikt de software over de mogelijkheid om begrotingen te budgetteren. Alle beschikbare modules zijn geschikt voor startende ondernemers, zzp’ers, midden- en kleinbedrijven, verenigingen / stichtingen, accountants / boekhouders en webshops.

Met meer dan 60 functies zijn dit de belangrijkste functionaliteiten van ons full-service boekhoudpakket:

 • Facturen & offertes maken in eigen huisstijl.
 • Betaallink IDEAL, Creditcard, PayPal.
 • Elektronische btw-aangifte.
 • Automatische bankkoppelingen.
 • Scan en herken inkoopfacturen automatisch.
 • App voor smartphone & tablet.
 • Urenregistratie & rittenregistratie.
 • Debiteuren & crediteuren relatiebeheer.
 • Voorraadbeheer met product import via Excel.
 • Multi-user met onbeperkt aantal extra gebruikers.
 • Automatische webshop koppelingen.
 • Toegang tot administratie voor accountant of boekhouder.
 • Met betaalbestanden betaal je in een opdracht geselecteerde inkoopfacturen.
 • Import- en exportfuncties zoals voor transacties en XML-auditfiles.

Veilig & betrouwbaar

Iedere 10 minuten wordt er een back-up gemaakt en door automatische updates is jouw boekhoudsoftware altijd up-to-date.

We doen er alles aan om jouw gegevens veilig te houden. Met meerdere digitale veiligheidsmaatregelen, zoals een veilige versleuteling. Zo is jouw informatie goed beschermd en het systeem beveiligd tegen hackers. e‑Boekhouden.nl is in het bezit van het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden. Het boekhoud- en facturatieprogramma is grondig doorgelicht op belangrijke aspecten, zoals veiligheid, gebruikersgemak en service.

Facturatiemodule

Professionele facturen worden sneller betaald. Bekijk en beheer jouw facturen eenvoudig. Maak en verstuur in een paar eenvoudige stappen op maat gemaakte facturen met de administratiesoftware van e‑Boekhouden.nl. Aangepaste sjablonen en automatische herinneringen en incasso aanmaningen maken het nog eenvoudiger om betaald te krijgen.

 Een aantal extra handige functies zijn het versturen van nieuwsbrieven naar jouw klanten en een Btw-nummercontrole. 

Houd jouw kasstroom positief door de handige functie met volledig overzicht van alle betalingsverplichtingen van je debiteuren. Debiteurenbeheer is nog nooit zo eenvoudig geweest en klanten betalen hun openstaande rekeningen sneller dan voorheen. Op deze manier wordt jouw crediteurenbeheer ook eenvoudiger en kun je jouw leveranciers binnen de afgesproken betalingstermijn betalen.

Probeer e‑Boekhouden.nl nu tijdelijk, gratis en vrijblijvend uit

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer je korter dan 15 maanden geleden met je bedrijf gestart bent, dan is e‑Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van je onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. Je kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.

Boekhoudprogramma

Meld je nu gratis aan


Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

Gratis cursus boekhouden

Je vindt in onze support-omgeving diverse videotrainingen, handleidingen, antwoord op honderden vragen en kun je je inschrijven voor een klassikale training. Meld je gratis aan voor de cursus boekhouden.

Leer op een prettige manier wat administreren inhoudt en hoe je dat op een makkelijke manier kunt doen.

Een Klantenservice die echt beschikbaar is

Geen lange wachtrijen of onduidelijke chatgesprekken; wij helpen je direct op weg met al je vragen.

Je hebt de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen via telefoon, per e-mail en chat. Onze klantenservice medewerkers zijn echte mensen, geen chatbots, en ze sturen je niet van de ene naar de andere afdeling. Vriendelijke medewerkers die je graag te woord staan.

Boekhoudprogramma voor zzp

Je wil als zelfstandige zonder personeel (zzp) een eenvoudig boekhoudprogramma met actueel inzicht hoe de financiële resultaten van je onderneming ervoor staan.

e‑Boekhouden.nl is afgestemd op de wensen van zelfstandig ondernemers, zoals het urenregistratiesysteem, de facturatie en btw-aangifte. Bespaar kosten en tijd met je online administratie in vergelijking tot het handmatig bijhouden van je boekhouding, en krijg tegelijk meer inzicht in de kosten en opbrengsten van je bedrijf.

e‑Boekhouden.nl is ideaal qua gebruiksgemak en voor kleine ondernemers die niet teveel geld uit willen geven aan een boekhoudpakket. Uiteraard hebben wij voor jou een persoonlijke (telefonisch & chat) helpdesk waar je met al je vragen snel terecht kunt. Wanneer je even snel iets wil opzoeken heb je daarnaast ook de beschikking over een zeer uitgebreide en complete online kennisbank met voorbeelden en tips.

Met ons boekhoudprogramma voor zzp'ers zul je minder zorgen hebben, geld besparen en meer tijd overhouden om je aandacht volledig op je onderneming te richten.

Het online boekhoudprogramma voor zzp’ers is niet alleen compleet, maar vooral ook eenvoudig in gebruik. Je hoeft je administratie niet meer grotendeels uit te besteden aan je boekhouder of accountant. De online software doet het werk voor je, verstuur met een simpele druk op de knop zelf de btw-aangifte.

Je bent als zzp’er volgens de Belastingdienst verantwoordelijk voor een gedegen boekhouding, en e‑Boekhouden.nl ondersteunt jou hierbij. Met de moderne functionaliteiten van het boekhoudprogramma kun je sneller en goedkoper een professionele boekhouding voeren. Vergeet de volle ordners en mappen met bonnetjes en papieren facturen, want je kunt alles nu veilig en geordend online opslaan op een locatie. Zo kun je inkoop- en verkoopfacturen snel inboeken en terugvinden in het digitale archief. Ook krijg je onderweg via de app inzicht in je boekhouding, door bij- en afschrijvingen te bekijken en gewerkte uren bij te werken.

 

 

Wil je samenwerken met een accountant of boekhouder?

e‑Boekhouden.nl heeft voldoende functionaliteiten om jouw boekhouding zelfstandig te doen. Maar er zijn argumenten te bedenken waarbij je toch graag een boekhouder voor sommige taken inschakelt.

e‑Boekhouden.nl beschikt over een geïntegreerde accountants koppeling waardoor jouw boekhouder jouw administratie gemakkelijk kan inlezen en bijwerken.

Wellicht ben je jouw bedrijf recent gestart of je huidige boekhouder werkt niet met e‑Boekhouden.nl, kijk dan op onze accountantslijst om een beschikbare accountant bij jou in de buurt te vinden.

 


Veelgestelde vragen  
 

Wat is een boekhoudprogramma?

Groen vinkje      

Een boekhoudprogramma is (online) software waarmee de boekhouding geautomatiseerd kan worden. Met een boekhoudsoftware word de financiële administratie automatisch structureel geordend.

In een boekhoudprogramma zijn functionaliteiten beschikbaar zoals het opstellen en/of vastleggen van inkoopfacturen, verkoopfacturen, offertes, bankafschriften en memoriaalboekingen. Andere functies zijn onder andere het beheren van debiteuren, crediteuren, voorraadbeheer, relatiebeheer, urenregistratie en kilometerregistratie.

Naast het invoeren, importeren en exporteren van zakelijke gegevens, kan een boekhoudprogramma ook overzichten maken in de vorm van een balans, resultatenrekening (winst- en verliesrekening) en grootboekadministratie. Daarnaast maakt een boekhoudprogramma automatisch de berekeningen voor de belastingaangifte.

Hoe werkt een boekhoudprogramma?

Groen vinkje      
Boekhoudsoftware automatiseert processen door de grootboekadministratie met informatie te vullen en daaruit een balans en een resultatenrekening vervaardigen.

Waar moet een boekhoudprogramma aan voldoen?

Groen vinkje      
Het is belangrijk dat een boekhoudprogramma je zoveel mogelijk ontzorgt, taken en processen automatisch uitvoert. De volgende onderdelen zijn daarom een essentieel vereiste van basisfuncties die goed functionerende boekhoudsoftware voor jou beheert:
 
 • Grootboekrekening.
 • Kostenplaatsen.
 • Beginbalans.
 • Memoriaalboekingen.
 • Subadministraties (crediteuren en debiteuren).
 • Winst- en verliesrekening / resultatenrekening (jaarcijfers).
 • Consolidatie.
 • Journaalposten.
 • Afschrijvingen.
 • Inkoop- & verkoopadministratie.
 • Kasstroomoverzicht.
 • Transitorische posten.
 • Omzetbelasting.
We hebben uitgebreide informatie per boekhoudterm voor jou beschikbaar.

Wat kost een boekhoudprogramma?

Groen vinkje      
Het aantal beschikbare functionaliteiten in een boekhoudpakket beantwoord vaak ook de vraag wat een boekhoudprogramma kost. Hoe meer functies des te hoger de prijs van het programma. e‑Boekhouden.nl is daar echter een uitzondering op; je krijgt bij ons de meeste functionaliteiten voor de laagste prijs.
 
Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie