Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Functielijst

Hieronder vindt u een uitgebreide lijst van de mogelijkheden van e‑Boekhouden.nl. Mocht u een functie zoeken die hier niet tussen staat, neem dan contact met ons op. Waarschijnlijk is wat u zoekt toch voorhanden.

Financieel Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Eenvoudige invoerschermen

Groen vinkje      
Met de slimme invoerschermen van e‑Boekhouden.nl, is het invoeren eenvoudig en efficiënt. Omdat e‑Boekhouden.nl ontwikkeld is met de ondernemer als uitgangspunt, is boekhoudkennis niet eens nodig.

Mail & Herken en Scan & Herken

Groen vinkje      
Het overtypen van bonnetjes en facturen is tegenwoordig niet meer nodig. U kunt via onze app een foto maken van facturen en bonnetjes, of u mailt ze direct door naar uw digitaal archief. De bonnetjes en facturen worden vervolgens automatisch herkend. U hoeft alleen een laatste controle te doen. Ook kunt u uw leveranciers facturen direct naar uw digitale archief laten mailen. 
 
Dit bespaart veel tijd en voorkomt invoerfouten.

Automatische bankkoppelingen

Groen vinkje      
Met de Rabobank, Abn-Amro, ING, Knab, bunq, SNS Bank, ASN Bank, RegioBank en Triodos is er een volautomatische koppeling beschikbaar. Als u hiervan gebruik maakt, worden iedere nacht alle bij- en afschrijvingen automatisch in uw boekhouding geplaatst. Waar mogelijk, worden ze zelfs automatisch verwerkt.
 
Bankiert u bij een andere bank? Dan kunt u de bij- en afschrijvingen eenvoudig importeren, waarna ook deze zoveel mogelijk automatisch verwerkt worden.

Automatisch verwerken van bij- en afschrijvingen

Groen vinkje      
Alle factuurbetalingen, waarbij het factuurnummer en bedrag overeenkomen met een openstaande factuur, worden volledig automatisch weggeboekt in uw administratie. Met de automatische importregels kunt u de verwerking zelfs nog verder automatiseren. Gemiddeld is hiermee een automatisering van meer dan 90% mogelijk!
 
Dit scheelt niet alleen heel veel tijd, maar voorkomt ook invoerfouten.

Btw-aangifte

Groen vinkje      
De btw-aangifte wordt volledig automatisch opgesteld. Met één klik verzendt u de btw-aangifte rechtstreeks naar de Belastingdienst en verwerkt u deze in de boekhouding. U heeft geen certificaat, inlog of pincode nodig. Zodra de belastingdienst uw aangifte heeft ontvangen, krijgt u per e-mail bericht.

Opgaaf ICP

Groen vinkje      
Verkoopt u aan bedrijven in het buitenland, binnen de EU, dan doet u de opgaaf ICP direct vanuit uw boekhouding. Inclusief gratis btw-nummercontrole. 

Herinneringen en aanmaningen

Groen vinkje      
Heeft u klanten die te laat betalen? U stuurt in een handomdraai herinneringen en aanmaningen, direct vanuit e‑Boekhouden.nl in uw huisstijl en met uw tekst. In het open posten overzicht ziet u precies welke klanten achter zijn met betalen. Met enkele muisklikken stuurt u direct een aanmaning of herinnering, indien gewenst met betaallink.
 
Blijft betaling onverhoopt uit, dan kunt u de factuur direct aanbieden bij het CIB in Rotterdam of Cannock.

Betaalbestanden

Groen vinkje      
Het handmatig doen van betalingen via uw internetbankieromgeving is niet nodig. U kunt vanuit e‑Boekhouden.nl direct een betaalbestand aanmaken en deze in 1x aanbieden bij uw bank. Wel zo handig toch? En het voorkomt onnodige fouten.

Uitgebreide rapportage­mogelijkheden

Groen vinkje      
e‑Boekhouden.nl beschikt over een veelvoud aan overzichten en rapportages. In vrijwel alle rapportages kunt u op gegevens klikken om te zien waar die uit zijn opgebouwd. Bovendien kunt u een export maken naar Excel en pdf.
 
Als u gebruik maakt van externe rapportagesoftware, dan kunt u gebruik maken van een specifieke export met daarin alle gegevens die daarvoor nodig zijn.

Gebroken boekjaren

Groen vinkje      
Begint uw boekjaar niet op 1 januari? Geen probleem, u kunt in e‑Boekhouden.nl instellen dat u een gebroken boekjaar heeft. De overzichten worden dan zo vormgegeven dat u de gegevens van uw gebroken boekjaar ziet.

Vaste activamodule met automatische afschrijvingen

Groen vinkje      
Bij investeringen van meer dan 450 euro, moet u gaan afschrijven. Een complex proces, maar binnen e‑Boekhouden.nl heel eenvoudig. U voert in de vaste activa-module de gegevens in van wat u aangeschaft heeft, en het systeem boekt volledig automatisch alle afschrijvingen voor u.

Kostenplaatsen

Groen vinkje      
Via de grootboekrekeningen catagoriseert u uw kosten en omzet. Mocht u daarnaast een gedetaileerde manier willen om uw omzet en kosten te registreren, dan kunt u gebruik maken van kostenplaatsen. U kunt kostenplaatsen maken in meerdere niveau's.

Beginbalans

Groen vinkje      
Stapt u over vanaf een andere boekhoudoplossing, dan begint u doorgaans met een beginbalans. De eindbalans uit uw vorige boekhoudoplossing, is de beginbalans voor uw boekhouding in e‑Boekhouden.nl. De beginbalans voert u in een apart scherm in en kan zo nodig achteraf nog aangepast worden.

Rekeningschema

Groen vinkje      
Uw administratie wordt gevuld met een standaard rekeningschema. Het rekeningschema bestaat uit een lijst met categorien waarop u uw inkomsten en uitgaven kunt registreren. Zo ontstaat er een duidelijk beeld van hoe uw bedrijf ervoor staat.
 
U kunt zelf zoveel grootboekrekeningen aanmaken als u wilt en u kunt deze ook onderverdelen in groepen.

Budgetten

Groen vinkje      
Werkt u met budgetten of een begroting? Dan kunt u deze jaarlijks per grootboekrekening invoeren. In diverse overzichten worden de actuele cijfers vervolgens vergeleken met het budget.

Periodes afsluiten

Groen vinkje      
Bent u klaar met een periode en is de aangifte gedaan? Dan is het wel zo handig om die periode te blokkeren voor invoer. Zo voorkomt u dat u per ongeluk gegevens invoert of wijzigt in een periode die al klaar was. Moet u toch nog iets wijzigen in een afgesloten periode? Geen probleem: u kunt de periode altijd weer heropenen.

Buitenland

Groen vinkje      
Doet u zaken met klanten of leveranciers in het buitenland? Geen probleem: ook voor die situatie is e‑Boekhouden.nl helemaal voorbereid. Door het kiezen van de juiste btw-code, zorgt u ervoor dat leveringen van of naar het buitenland automatisch op de juiste plek op de btw-aangifte terecht komen en de icp-opgave staat vervolgens automatisch voor u klaar.

RGS

Groen vinkje      
e‑Boekhouden.nl ondersteunt RGS. Dit maakt mogelijk om uw huidige grootboekschema te koppelen aan een Referentie Grootboek Schema. Zo kunt u eenvoudig exporteren naar diverse software.
 
Factureren Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Factureren in uw eigen huisstijl

    Groen vinkje  
U maakt in e‑Boekhouden.nl direct uw facturen op, in uw eigen huisstijl. U bent geheel vrij om de teksten, inhoud, logo etc. naar eigen wens in te richten. Factureert u vanuit meerdere handelsnamen, dan kunt u ook meerdere sjablonen aanmaken.

Automatische incasso

    Groen vinkje  
Als u een incassocontract bij uw bank heeft, kunt u via e‑Boekhouden.nl de incassobestanden direct laten genereren. Bij de facturen die automatisch geïncasseerd moeten worden, hoeft u hiervoor alleen maar een vinkje aan te zetten.

Abonnementen (periodieke facturen)

    Groen vinkje  
Heeft u klanten die een abonnement bij u hebben of heeft u om een andere reden periodiek terugkerende facturen, dan kunt u binnen e‑Boekhouden.nl gebruik maken van abonnementen. U stelt één keer in welke klant welke factuur moet krijgen per welke periode, en het systeem zet de factuur automatisch voor u klaar. Zo kunt u met 1 druk op de knop alle facturen in 1x aanmaken en versturen.

Urenregistratie

    Groen vinkje  
Werkt u op uurbasis, of wilt u uw uren registreren voor het urencriterium, dan maakt u gebruik van de urenmodule (onderdeel van de facturatiemodule). Ook als u medewerkers heeft die uren registreren, is de urenmodule uitermate geschikt. U maakt dan onbeperkt gratis gebruikers aan en bepaalt welke medewerkers uren mogen registeren op welke projecten.
 
Uren kunnen ingevoerd worden in ons online systeem, of via de mobiele app.

Kilometerregistratie

    Groen vinkje  
U kunt in de urenmodule uw gereden kilometers bijhouden. Heeft u bijvoorbeeld met uw privéauto zakelijke kilometers gemaakt? Registreer die dan heel eenvoudig in e‑Boekhouden.nl. De kilometers kunt u daarna direct factureren aan uw klant.

Voorraad­administratie

    Groen vinkje  
Met de voorraadadministratie van e‑Boekhouden.nl houdt u op overzichtelijke en efficiënte wijze uw voorraad bij. Uiteraard wordt de voorraad automatisch bijgewerkt bij verkopen en voert u nieuwe voorraad direct in. De waarde van uw voorraad kunt u automatisch verwerken in de boekhouding.

Producten en diensten

    Groen vinkje  
Bij het opmaken van een factuur kunt u handmatig de factuurregels invullen, of u kiest uit uw lijst met producten en diensten. Heeft u uw producten of diensten in Excel of csv staan, dan kunt u ze bovendien direct importeren.

Offertes

    Groen vinkje  
Met de offertemodule (als onderdeel van de facturatiemodule) maakt u in een handomdraai offertes in uw eigen huisstijl en stuurt u deze per post of e-mail naar uw klanten toe.
 
Gedurende het offertetraject houdt u de voortgang overzichtelijk bij en zodra er een aanbetaling, tussenfactuur of eindfactuur verstuurd moet worden, doet u dat met enkele muisklikken.

Betalen via iDeal, Creditcard, paypal etc

    Groen vinkje  
Uiteraard kunt u uw klanten vragen om een factuur handmatig over te maken. Maar u kunt ook een betaallink op de factuur of in de begeleidende e-mail zetten, zodat uw klanten direct de betaling kunnen doen. e‑Boekhouden.nl heeft een koppeling met diverse betaalproviders (payment service providers).

UBL

    Groen vinkje  
UBL is een manier om een factuur in een technisch formaat te versturen. Hiermee wordt het mogelijk om facturen automatisch te verwerken. Bij het versturen van facturen vanuit e‑Boekhouden.nl kunt u met een vinkje aangeven of u ook de UBL-versie van de factuur mee wilt sturen.
 
Relaties Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Relatiebeheer

Groen vinkje   Groen vinkje  
In e‑Boekhouden.nl heten uw klanten en leveranciers: Relaties. Het beheren van uw relaties werkt intuitief en snel. U kunt nieuwe bedrijven invoeren via onze koppeling met de KVK of u voert het adres in op basis van postcode en huisnummer.

Relaties importeren

Groen vinkje   Groen vinkje  
Als u uw klanten of leveranciers in een excel of csv bestand heeft, dan kunt u de gegevens direct importeren. Ongeacht de indeling van uw bestand.

Maak zelf extra invoervelden aan

Groen vinkje   Groen vinkje  
Om e‑Boekhouden.nl naadloos aan te laten sluiten op uw situatie, kunt u zelf invoervelden aanmaken. Zo past u de schermen helemaal aan, aan uw situatie.

Nieuwsbrieven versturen

Groen vinkje   Groen vinkje  
Uw nieuwsbrieven stuurt u direct vanuit e‑Boekhouden.nl. U kunt uw relaties opdelen in groepen die u zelf indeelt, waarna u de e-mails direct vanuit e‑Boekhouden.nl verstuurt.
 
Overige Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Gratis toegang voor uw accountant of boekhouder

Groen vinkje   Groen vinkje  
U kunt uw accountant of boekhouder gratis toegang geven tot uw administratie. Zo kan uw accountant op efficiënte wijze uw administratie controleren.

Koppelingen met externe systemen

Groen vinkje   Groen vinkje  
e‑Boekhouden.nl heeft koppelingen met tientallen externe systemen. Banken, webshops, kassasystemen etc. Klik hier voor een volledig overzicht.

Digitaal archief

Groen vinkje   Groen vinkje  
In het digitaal archief bewaart u al uw digitale documenten. Facturen, bonnetjes, overeenkomsten etc. Zo heeft u uw volledige administratie vanaf iedere plek ter wereld bij de hand.

Gratis extra gebruikers

Groen vinkje   Groen vinkje  
U kunt binnen e‑Boekhouden.nl gratis zoveel gebruikers aanmaken als u wilt. Bovendien bepaalt u per gebruiker precies wat ze wel en niet mogen.

Uitgebreide export­mogelijkheden

Groen vinkje   Groen vinkje  
Naast de exportmogelijkheden die u bij de diverse overzichten heeft, heeft e‑Boekhouden.nl ook generieke exports voor bijvoorbeeld rapportagesoftware en kunt u de xml-auditfile downloaden.

API

Groen vinkje   Groen vinkje  
Wilt u zelf een koppeling maken met e‑Boekhouden.nl? Dat kan via onze api.

Gegevens importeren

Groen vinkje   Groen vinkje  
Bijna alle gegevens voor uw boekhouding zijn te importeren via een Excel of csv bestand. De indeling van het bestand dat u aanlevert is geheel vrij.
 
Zo kunt u de volgende gegevens importeren:
 
- Grootboekrekeningen
- Bankafschriften
- Relaties (klanten en leveranciers)
- Producten (incl. voorraad)
- Facturen
- Bankafschriften
- Mutaties

Mobiele app

Groen vinkje   Groen vinkje  
Handige app wanneer u bijvoorbeeld onderweg bent. Maak een foto van uw bonnetje of factuur en uploadt deze direct in uw boekhouding, voer uw uren in en zie in een oogopslag uw winst en verlies, open posten en uw saldo. 
 
Leden­administratie Boekhoud
module
 
  Leden
administratie
Leden
 
 

Ledenbeheer

    Groen vinkje  
Het bijhouden van uw ledenbestand is binnen e‑Boekhouden.nl zeer eenvoudig. Via een handig zoekscherm zoekt u een lid op, waarna u direct de gewenste aanpassingen maakt.

Leden importeren

    Groen vinkje  
U importeert in één keer uw complete ledenbestand in e‑Boekhouden.nl. U hoeft dus niets handmatig in te voeren of te knippen/plakken. 

Vrije invoervelden voor extra lidgegevens

    Groen vinkje  
Wilt u bij een lid gegevens invoeren waar geen invoervelden voor zijn? Geen probleem: binnen e‑Boekhouden.nl kunt u zelf extra invoervelden aanmaken.

Contributie innen

    Groen vinkje  
U stelt eenmalig in welk lidmaatschap een lid heeft (of u importeert deze gegevens). Daarna kunt u de contributie iedere periode met slechts enkele muisklikken innen.

Automatische incasso

    Groen vinkje  
Indien gewenst kunt u de contributie van uw leden via automatisch incasso innen. Per lid geeft u eenmalig aan of de contributie geïncasseerd moet worden.

Losse facturen maken

    Groen vinkje  
Wilt u een lid of een bepaalde groep leden eenmalige kosten in rekening brengen, dan kunt u daarvoor een factuur aanmaken in de ledenadministratie.

Nieuwsbrieven versturen naar uw leden

    Groen vinkje  
Nieuwsbrieven stuurt u direct vanuit e‑Boekhouden.nl. U kunt zoveel nieuwsbriefgroepen aanmaken als u wilt en vervolgens met enkele muisklikken een nieuwsbrief versturen.
 
Accountants     Accountants
licentie
Acc.
 
 

Dashboard

    Groen vinkje  
Als acountant of boekhouder krijgt u binnen uw omgeving een overzichtelijk klantendashboard. Hierop ziet u alle belangrijke informatie per klant overzichtelijk weergegeven.

Standaard rekeningschema

    Groen vinkje  
Binnen uw omgeving beschikt u over een standaard rekeningschema. Dit kunt u naar eigen wens inrichten (of importeren). Zodra u een nieuwe administratie aanmaakt, wordt uw standaard rekeningschema automatisch gekopieerd naar de administratie.

Inloggen via uw website

    Groen vinkje  
U en uw klanten kunnen inloggen in e‑Boekhouden.nl via uw eigen website. U hoeft hiervoor alleen een speciale link op uw website te plaatsen.

Boekhouden in uw huisstijl

    Groen vinkje  
Binnen uw omgeving kunt u uw eigen logo toevoegen. Daarmee sluit de omgeving, waarin uw klanten inloggen, naadloos aan bij uw eigen bedrijf.

Gratis extra gebruikers

    Groen vinkje  
U voegt kosteloos een onbeperkt aantal gebruikers toe aan uw account. Deze gebruikers kunnen allemaal tegelijk inloggen.

Gratis vermelding accountantslijst

    Groen vinkje  
Als u als accountant of boekhouder gebruik maakt van e‑Boekhouden.nl, plaatsen wij u gratis op onze accountantslijst.
 

 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

 

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

 

 

Bent u tevreden met de informatie op deze pagina?
Bedankt voor uw feedback

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie