Gratis uitproberenZonder verplichtingen

KVK uittreksel

Als zelfstandig ondernemer sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK), net als de rest van ondernemend Nederland. De KVK registreert verschillende gegevens van ondernemers. Een aantal daarvan vind je terug op het KVK uittreksel. Met dit uittreksel kun je eenvoudig aantonen dat je een bedrijf hebt. Ook kun je een uittreksel van een ander bedrijf inzien of opvragen, om zo bijvoorbeeld meer zekerheid te krijgen over je zakenpartner. Wat er precies op een uittreksel staat, waarvoor je deze gebruikt en hoe je het aanvraagt? Wij leggen het je graag uit.

Wat is een KVK uittreksel?

Een KVK uittreksel is een document met verschillende bedrijfsgegevens en is op te vragen bij de Kamer van Koophandel. Dit document is het bewijs dat jouw bedrijf officieel staat ingeschreven in het Handelsregister. Het KVK uittreksel kan door jou – als bedrijfseigenaar - of anderen worden ingezien of opgevraagd.

Welke gegevens staan er op een KVK uittreksel?

Op een KVK uittreksel staan de bedrijfsgegevens die actueel zijn op het moment van inschrijven. Op dit uittreksel staat onder andere het volgende vermeld:

 • KVK-nummer
 • oprichtingsdatum
 • naam en adresgegevens
 • de rechtspersoon
 • informatie over de onderneming en de activiteiten
 • informatie over eventuele vestiging(en)
 • informatie over eventuele bestuurders en aandeelhouders
 • duidelijkheid over het wel of niet willen ontvangen van post of verkoop aan de deur

Waarvoor heb je een KVK uittreksel nodig?

Het Kvk uittreksel wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Je kunt je eigen KVK uittreksel aanvragen, maar ook het uittreksel van andere bedrijven bekijken.  

Een aantal voorbeelden waarin je jouw KVK uittreksel nodig kunt hebben:

 • wanneer je een zakelijk contract afsluit, zoals een zakelijke bankrekening, lening of leaseauto, als bewijs dat je een bedrijf hebt.
 • wanneer je bijvoorbeeld voor een nieuwe klant aan de slag gaat, om te bewijzen dat je ingeschreven staat in het Handelsregister.

Ook kun je een uittreksel van andere bedrijven opvragen of bekijken om bijvoorbeeld:

 • meer zekerheid te krijgen over een (toekomstige) zakenpartner
 • te controleren wie bij welke partij bevoegd is om een contract te tekenen

Een Kvk uittreksel aanvragen en kosten

Er zijn verschillende manieren om een KVK uittreksel te bekijken of aan te vragen. In de meeste gevallen kun je dit zonder toegangscode van de KVK doen, behalve bij het aanvragen van een Engelstalig uittreksel.

Je keuze hangt af van je doel. Wil je alleen wat gegevens checken van een bedrijf, dan kun je het uittreksel gratis inzien. Heb je jouw eigen uittreksel nodig voor officieel gebruik? Dan kun je kiezen voor een gewaarmerkt digitaal of geprint uittreksel. Doe je zaken met het buitenland? Dan kun je kiezen voor een Engelstalig uittreksel.

Hieronder volgen de verschillende mogelijkheden voor het opvragen van een KVK uittreksel:

Gegevens inzien met KVK app

Gratis (30 per jaar)
Wil je alleen maar gegevens checken? Gebruik dan de KVK app om een KVK uittreksel te bekijken. Je kunt dertig uittreksels per jaar gratis bekijken.

Online inzien uittreksel – niet gewaarmerkt

€2,75
Je kunt het hele uittreksel met daarin de meest actuele gegevens van het bedrijf bekijken. Je kunt een print screen maken, maar deze is niet geschikt voor officieel gebruik.

Digitaal uittreksel - gewaarmerkt

€ 9,-
Een digitaal uittreksel is gewaarmerkt en voorzien van een digitale handtekening. Dit digitale uittreksel is geschikt voor officieel gebruik.

Papieren uittreksel - gewaarmerkt

€ 18,05
Het papieren uittreksel is ook gewaarmerkt en dus geschikt voor officieel gebruik. Je ontvangt het uittreksel per post.

Engelstalig uittreksel - gewaarmerkt

Digitaal €9,-, Papier €18,05
Je kunt het Engelstalige uittreksel zowel digitaal als op papier aanvragen. Het Engelstalige uittreksel is zo goed als gelijk aan het Nederlandstalige, op de vertaling van een paar tekstvelden na.

15 maanden gratis boekhouden

Bij e‑Boekhouden.nl is jouw KVK uittreksel geld waard! Als startende ondernemer maak je namelijk de eerste 15 maanden van je bedrijf helemaal gratis gebruik van e‑Boekhouden.nl. Dat betekent boekhouden én factureren, zonder kosten! Dat is nog eens een goed begin toch?

 

Claim nu
15 maanden gratis

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie