Gratis uitproberenZonder verplichtingen
Wij bestaan 20 jaar! Lees meer >

KvK uittreksel

Als zelfstandig ondernemer staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), net als de rest van ondernemend Nederland. De KvK registreert verschillende gegevens van ondernemers. Een aantal daarvan vindt u terug op het KvK uittreksel. Met dit uittreksel kunt u eenvoudig aantonen dat u een bedrijf heeft. Ook kunt u een uittreksel van een ander bedrijf inzien of opvragen, om zo bijvoorbeeld meer zekerheid te krijgen over uw zakenpartner. Wat er precies op een uittreksel staat, waarvoor u deze gebruikt en hoe u het aanvraagt? Wij leggen het u graag uit.

Wat is een KvK uittreksel?

Een KvK uittreksel is een document met verschillende bedrijfsgegevens en is op te vragen bij de Kamer van Koophandel. Dit document is het bewijs dat uw bedrijf officieel staat ingeschreven in het Handelsregister. Het KvK uittreksel kan door u – als bedrijfseigenaar - of anderen worden ingezien of opgevraagd.

Welke gegevens staan er op een KvK uittreksel?

Op een KvK uittreksel staan de bedrijfsgegevens die actueel zijn op het moment van inschrijven. Op dit uittreksel staat onder andere het volgende vermeld:

 • KvK-nummer
 • oprichtingsdatum
 • naam en adresgegevens
 • de rechtspersoon
 • informatie over de onderneming en de activiteiten
 • informatie over eventuele vestiging(en)
 • informatie over eventuele bestuurders en aandeelhouders
 • duidelijkheid over het wel of niet willen ontvangen van post of verkoop aan de deur

Waarvoor heeft u een KvK uittreksel nodig?

Het Kvk uittreksel wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. U kunt uw eigen KvK uittreksel aanvragen, maar ook het uittreksel van andere bedrijven bekijken.  

Een aantal voorbeelden waarin u uw KvK uittreksel nodig kunt hebben:

 • wanneer u een zakelijk contract afsluit, zoals een zakelijke bankrekening, lening of leaseauto, als bewijs dat u een bedrijf heeft.
 • wanneer u bijvoorbeeld voor een nieuwe klant aan de slag gaat, om te bewijzen dat u ingeschreven staat in het Handelsregister.

Ook kunt u een uittreksel van andere bedrijven opvragen of bekijken om bijvoorbeeld:

 • meer zekerheid te krijgen over een (toekomstige) zakenpartner
 • te controleren wie bij welke partij bevoegd is om een contract te tekenen

Een Kvk uittreksel aanvragen en kosten

Er zijn verschillende manieren om een KvK uittreksel te bekijken of aan te vragen. In de meeste gevallen kunt u dit zonder toegangscode van de KvK doen, behalve bij het aanvragen van een Engelstalig uittreksel.

Uw keuze hangt af van uw doel. Wilt u alleen wat gegevens checken van een bedrijf, dan kunt u het uittreksel gratis inzien. Heeft u uw eigen uittreksel nodig voor officieel gebruik? Dan kunt u kiezen voor een gewaarmerkt digitaal of geprint uittreksel. Doet u zaken met het buitenland? Dan kunt u kiezen voor een Engelstalig uittreksel.

Hieronder volgen de verschillende mogelijkheden voor het opvragen van een KvK uittreksel:

Gegevens inzien met KvK app

Gratis (30 per jaar)
Wilt u alleen maar gegevens checken? Gebruik dan de KvK app om een KvK uittreksel te bekijken. U kunt dertig uittreksels per jaar gratis bekijken.

Inzien uittreksel – niet gewaarmerkt

€2,50
U kunt het hele uittreksel met daarin de meest actuele gegevens van het bedrijf bekijken. U kunt een print screen maken, maar deze is niet geschikt voor officieel gebruik.

Digitaal uittreksel - gewaarmerkt

€ 7,50
Een digitaal uittreksel is gewaarmerkt en voorzien van een digitale handtekening. Dit digitale uittreksel is geschikt voor officieel gebruik.

Papieren uittreksel - gewaarmerkt

€ 15,-
Het papieren uittreksel is ook gewaarmerkt en dus geschikt voor officieel gebruik. U ontvangt het uittreksel per post.

Engelstalig uittreksel - gewaarmerkt

Digitaal €7,50, Papier €15,-
U kunt het Engelstalige uittreksel zowel digitaal als op papier aanvragen. Het Engelstalige uittreksel is zo goed als gelijk aan het Nederlandstalige, op de vertaling van een paar tekstvelden na.

15 maanden gratis boekhouden

Bij e-Boekhouden.nl is uw KvK uittreksel geld waard! Als startende ondernemer maakt u namelijk de eerste 15 maanden van uw bedrijf helemaal gratis gebruik van e-Boekhouden.nl. Dat betekent boekhouden én factureren, zonder kosten! Dat is nog eens een goed begin toch?

 

Claim nu
15 maanden gratis

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie