Gratis uitproberenZonder verplichtingen

De gebruikerservaring van Subway

e‑Boekhouden.nl in de praktijk.

In de serie ‘e‑Boekhouden.nl in de praktijk’ maak je kennis met trouwe e‑Boekhouden.nl gebruikers.

Ondernemer Clement van Droffelaar staat aan het roer van twee filialen van de wereldwijd bekende Amerikaanse broodjeszaak Subway. Hij droomt van zijn derde filiaal, als de juiste locatie zich aandient. Het liefst tussen Waalwijk en Roosendaal in. Daar gaat deze ondernemer vol voor. In dit succesverhaal lees je hoe Clement groei realiseert met zijn franchisebedrijven en hoe e‑Boekhouden.nl hem hierbij helpt.

“Het programma e‑Boekhouden.nl herkent de gegevens op de factuur en doet automatisch een boekingsvoorstel. Handig!”

Schuine lijn
 

Maak kennis met Subway

Ondernemen zit bij Clement van Droffelaar in het bloed. Voordat hij eigenaar werd van twee Subway filialen runde hij vijftien jaar lang een filmdistributiebedrijf met zijn familie. Zij kochten filmrechten in en exploiteerde deze vervolgens in de Benelux. Dit ging lang goed, maar door de ontwikkelingen in de filmindustrie besloot Clement om in 2010 het roer om te gooien.

“Van huis uit ben ik econoom. Maar om nu op mijn veertigste weer voor een baas te gaan werken zie ik niet zitten. Als je zo lang voor jezelf gewerkt hebt gaat dat hem gewoon niet meer worden.”

Clement had een heleboel ideeën en tussen al die ondernemersideeën kwam horeca steeds terug. Alle vormen van horeca zijn overwogen en onderzocht door veel met mensen te praten die eigenaar zijn van een restaurant, strandtent of koffiebar. Al vrij snel kwam het besef dat een horeca zaak openen met nul ervaring geen slimme zet is. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Clement houdt wel van avontuur. “Plots had ik het. Je kunt ook onder een paraplu werken als franchiseondernemer. Dan profiteer je van de kennis en voordelen van een franchiseformule maar je bent toch zelfstandig ondernemer.” zegt Clement. Wederom is hij veel in gesprek gegaan. Dit keer met franchiseondernemers. “Als je gaat werken als franchiseondernemer is het belangrijk dat de organisatie bij je past. Op een gegeven moment had ik een gesprek met Subway en daar was de klik!

Toen kwam het allemaal in een stroomversnelling en zijn we serieus naar locaties gaan kijken.” In 2014 opende hij een zaak in Roosendaal op Aanwas 45 tussen andere fastfoodrestaurants. In 2019 opende Clement zijn tweede filiaal, ditmaal in Waalwijk.

Subway
Schuine lijnen

Een volledig digitale boekhouding met e‑Boekhouden.nl

De vader van Clement is accountant, hij ontfermde zich vanaf het begin over de boekhouding. Op die manier had Clement de volledige focus op het runnen van de zaak.

“Een luxe dat mijn vader de boekhouding voor zijn rekening nam tijdens mijn start. Maar toen de eerste zaak stond ben ik gaandeweg steeds meer van mijn vader gaan overnemen.” Dit bleek makkelijker dan gedacht. “Het programma is zo eenvoudig. Het wijst zichzelf de weg.”

Zo geeft Clement aan: “Wanneer je in het begin de grootboekrekeningen goed inricht dan kom je een heel eind. Overigens heeft e‑Boekhouden.nl diverse uitlegvideo's beschikbaar die je snel op weg helpen. De hulp van mijn vader, die van huis uit accountant is, heb ik helemaal niet meer nodig.” Door de vele koppelingen en het automatiseren van de boekhouding kost het niet veel tijd. Met alle administratie is Clement gemiddeld een half uur per dag bezig.

Subway
Subway

Deze functies helpen Subway om het beste uit hun boekhouding te halen

De functies scan en herken, factureren, kassasysteem en salarisadministratie helpen Clement enorm met snel en eenvoudig boekhouden. Maar van het digitale archief is hij echt fan. “Alle bonnen en facturen sla ik op in het digitale archief en wanneer het uitkomt boek ik ze in als uitgaven. Zo heb ik geen archiefmappen of dozen nodig. In het digitale archief staat het veilig en overzichtelijk.”

Het programma van e‑Boekhouden.nl herkent automatisch de gegevens van alle facturen en bonnen en doet een boekingsvoorstel. Handig. Met de koppeling kassasysteem mailt Clement de kassarol altijd eerst naar zichzelf en boekt het daarna eenvoudig in. Ook de personeelsadministratie verwerkt hij binnen een handomdraai met de koppeling salarisadministratie.

Collega ondernemers van Subway printen en bewaren de kassabonnen nog iedere dag. Clement denkt daar het volgende over: “Waarom bewaren jullie dit zo lang? Stop het gewoon in je digitale archief!” Dan staat het netjes per dag in je boekhouding en hoef je niet meer in dozen te grabbelen of het juiste zakje erbij te pakken om de juiste dag weer tevoorschijn te toveren.

Bekijk alle functies

Probeer nú gratis uit!

Geïnspireerd door het succesverhaal van Subway? Als startende ondernemer geef jij een krachtige boost aan je onderneming door te kiezen voor een professioneel boekhoudpakket. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, bij ons krijg je als starter de eerste 15 maanden gratis! Dit is 100% gratis en vrijblijvend.

Claim nu
15 maanden gratis

Lees meer

Benieuwd wat anderen van ons boekhoudpakket vinden?

Lydia Haakman - Volksuniversiteit Alkmaar

Lydia Haakman - Volksuniversiteit Alkmaar
Gebruiker van e‑Boekhouden.nl sinds 2011

Bekijk het verhaal van Volksuniversiteit Alkmaar
Ruud Alofs - Groenbezorgen

Ruud Alofs - Groenbezorgen
Gebruiker van e‑Boekhouden.nl sinds 2018

Bekijk het verhaal van Groenbezorgen
Jan Maarse - Up products

Jan Maarse - Up Products
Gebruiker van e‑Boekhouden.nl sinds 2007

Bekijk het verhaal van Up Products
Corné Groeneveld - Stuntvlaggen.nl

Corné Groeneveld - Stuntvlaggen.nl
Gebruiker van e‑Boekhouden.nl sinds 2007

Bekijk het verhaal van Stuntvlaggen
Henk Kwant - TAFKA Advies & Administratie

Henk Kwant - TAFKA Advies & Administratie
Gebruiker van e‑Boekhouden.nl sinds 2006

Bekijk het verhaal van TAFKA
Rachel Walraven - Walraven WebWerk

Rachel Walraven - Walraven WebWerk
Gebruiker van e‑Boekhouden.nl sinds 2007

Bekijk het verhaal van Walraven WebWerk