Gratis uitproberenZonder verplichtingen
Wij bestaan 20 jaar! Lees meer >

Boekhoudprogramma vergelijken

Hoe kunt u het beste boekhoudprogramma’s vergelijken?

Net gestart als ondernemer, bijvoorbeeld als zzp’er of freelancer? Dan bent u vast op zoek naar een manier om uw boekhouding te doen. Een van snelste en gemakkelijkste manieren om te boekhouden is via een boekhoudprogramma. Maar door de vele aanbieders is het soms lastig om het juiste boekhoudprogramma te vinden. Hoe u het beste boekhoudprogramma’s vergelijkt leest u hier.

Offline of online boekhoudprogramma

De eerste keuze die u moet maken: Kiest u voor een offline of online boekhoudprogramma? Wat ons betreft is deze keuze niet zo moeilijk. Een offline boekhoudpakket is niet meer van deze tijd. Met een online boekhoudprogramma staat uw administratie altijd veilig online, in plaats van op een computer of laptop. U hoeft u dus nooit meer druk te maken over back-ups, of het verliezen van gegevens. Let dus bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s op of het een online of offline boekhoudpakket is.

Prijs

Een belangrijke factor om boekhoudprogramma’s te vergelijken is natuurlijk de prijs. Er zijn dure en goedkopere pakketten. Kijk even goed wat u wilt. De dure pakketten hebben vaak meer functies dan de goedkopere programma’s. Let ook goed op dat sommige programma’s een lage instapprijs hebben, maar dat u dan voor aanvullende modules extra moet betalen, terwijl andere pakketten veel functies standaard hebben. Vergelijk de boekhoudprogramma’s dus op de prijs met alle functies die u wilt.

Kijk ook naar acties

Kijk daarnaast ook naar aanbiedingen. Sommige leveranciers hebben wel eens een mooie actie. Vooral startende ondernemers profiteren bij verschillende aanbieders van bijvoorbeeld een paar maanden gratis gebruik voor als u net begonnen bent. Wist u dat e-Boekhouden.nl zelfs 15 maanden gratis is voor startende ondernemers?

Veel of weinig functies

Stel uzelf de vraag: ‘Wat wil ik met mijn boekhoudprogramma?’ Wil ik alleen een basisboekhouding met een paar functies, of een heel uitgebreid pakket? Er zijn boekhoudpakketten met heel veel functies en pakketten die echt alleen de basisfuncties hebben. Het is daarom belangrijk om een pakket eerst even uit te proberen. Neem als het kan ook even contact op met de klantenservice om te kijken of u daar goed geholpen wordt.

Gemakkelijk boekhoudprogramma

Sommige pakketten hebben veel functies die bijvoorbeeld bedoeld zijn voor accountants. Deze heeft u als ondernemer niet nodig. U wilt gewoon uw boekhouding gemakkelijk en snel kunnen doen, toch? Let er dus op dat de belangrijkste functies goed werken:

  • Gemakkelijk uw verkoopfacturen inboeken en eventueel direct facturen sturen vanuit het systeem.
  • Eenvoudig en snel bonnetjes en rekeningen invoeren. Het kan heel handig zijn als dit ook kan via een mobiele app.
  • Btw-aangifte doen vanuit het boekhoudprogramma.

Daarnaast kan het handig zijn om bijvoorbeeld uren te registreren of offertes te maken vanuit het systeem, maar focus u vooral op de net genoemde drie punten. Vergeet ook niet om te kijken of er een mogelijkheid is om te koppelen met uw bank. Via een automatische bankkoppeling worden de bij- en afschrijvingen automatisch in uw boekhouding geplaatst. Zo hoeft u nooit handmatig de betalingen in uw boekhouding te zetten, wat u veel tijd bespaart en waardoor u minder invoerfouten maakt. 

Probeer gratis uit

Sluit niet zomaar een betaald account af. Als u bij een bepaald pakket niets gratis kunt uitproberen en bijvoorbeeld direct vastzit aan een jaarcontract, doe het dan niet. Probeer een boekhoudprogramma altijd eerst gratis uit. U kunt e-Boekhouden.nl bijvoorbeeld 14 dagen gratis uitproberen. Bovendien werken we met abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Bevalt het programma niet, dan zit u er dus nooit aan vast.

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie