Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Gratis factuurprogramma

Factureren kan heel wat tijd in beslag nemen. Hoe zorgt u er dan voor dat factureren leuk blijft en niet een moment van frustratie? Gelukkig kunt u gebruikmaken van een gratis factuurprogramma of Excel om te factureren. 

Factureren, een belangrijk onderdeel van de boekhouding

Onder boekhouding verstaan we de financiële administratie, waarin inkomsten, uitgaven en andere financiële informatie systematisch worden vastgelegd. Als ondernemer bent u verplicht de financiële administratie goed bij te houden. De boekhouding bestaat onder andere uit de debiteuren-, crediteurenadministratie en het jaarverslag. De facturen zijn een belangrijk onderdeel van de boekhouding.

Gratis manieren om te factureren

U wilt uw facturen foutloos en efficiënt opstellen, het liefst zonder dat hier een extra kosten bij komen kijken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om gratis facturen te maken, zoals met Excel of het gratis factuurprogramma van e-Boekhouden.nl.

Gratis factureren in Excel

In Excel kunt u een standaard template maken en deze steeds weer gebruiken om een nieuwe factuur te maken. Een groot voordeel van Excel is dat u de factuur volledig kunt personaliseren. U kunt precies de formules toevoegen die u nodig heeft en zo herhaaldelijk invoerwerk voorkomen.  U heeft wel kennis van Excel nodig. Ook kunt u na het maken van de factuur, de factuur omzetten naar een pdf-bestand en naar de klant sturen. 

Gratis factuurprogramma e-Boekhouden.nl

Het factuurprogramma e-Boekhouden.nl is voor startende ondernemers de eerste 15 maanden gratis. Hiermee kunt u eenvoudig facturen opstellen, versturen en bewaren. Een factuurprogramma neemt u heel wat administratief werk uit handen en helpt u uw boekhouding volledig up-to-date te houden. Een goed facturatiepakket heeft veel voordelen:

  • Factuursjablonen voldoen aan de eisen
  • Facturen maken in uw eigen huisstijl
  • Veel factuuropties
  • Volledige administratie en urenregistratie
  • Automatische koppeling met uw boekhouding
  • Verschillende betaalopties zoals creditcard en iDEAL
  • Automatische betaalherinneringen
  • Goedgekeurd door de Belastingdienst
  • Gemakkelijk btw-aangifte doen
  • Facturen worden veilig opgeslagen

Wanneer kiest u voor een gratis factuurprogramma?

Voor zowel zzp’ers als mkb’ers maakt een goed factuurprogramma factureren een stuk makkelijker. Het gaat sneller en u kunt de rest van de boekhouding ook efficiënter bijhouden. Stuurt u maar één of twee facturen per maand? Dan is Excel een prima programma om facturen te maken. Worden dit er meer? Dan is het verstandig over te stappen naar een (gratis) factuurprogramma. Zo bespaart u tijd en voorkomt u slordigheidsfoutjes en onnodige administratieve werkzaamheden.

Bent u op zoek naar een handige, veilige en efficiënte manier om facturen te maken en uw administratie bij te houden? Meld u aan en probeer e-Boekhouden.nl nu gratis uit.

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie