Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Voorkom spammeldingen bij facturen en aanmaningen

 

Verstuurt u e-mails via een ander mailprogramma dan uw eigen systeem? Dan kan het zijn dat uw e-mails niet bij alle ontvangers aankomen. Als u bijvoorbeeld facturen of aanmaningen aan uw klanten stuurt via e-Boekhouden.nl, is het mogelijk dat de mailserver van de ontvanger de e-mail tegenhoudt.

De kans is groot dat de mailserver van de ontvanger controleert of e-Boekhouden.nl namens u e-mails mag versturen. Als de mailserver ziet dat u geen toestemming heeft gegeven, wordt de e-mail als spam gezien. Hierdoor komt de mail niet aan bij de ontvanger, of in de ongewenste post terecht.

Let op: deze fout ligt niet aan het spamfilter van de ontvanger. Ook als de ontvanger geen spamfilter heeft kan de mailserver de e-mails controleren.

De mailprovider bepaalt zelf of de controle wordt uitgevoerd. Het kan dus zijn dat u 100 mails verstuurt en er 90 wel en 10 niet aankomen.

De oplossing: SPF-records

U lost dit op door onze mailservers toestemming te geven e-mails namens u te versturen. Dit doet u via een zogenaamd SPF-record (Sender Policy Framework). Dit is een methode die mailservers gebruiken om controles uit te voeren. Zodra u het SPF-record heeft laten toevoegen, zullen ontvangende mailservers bij controles uw mails gewoon doorlaten naar de ontvanger.

Het maken en plaatsen van een SPF-record is een heel technisch verhaal. Wij raden u aan dit niet zelf te proberen, maar dit te regelen via uw mailprovider of de partij waar u uw domeinnaam heeft geregistreerd. Vraag aan uw mailprovider om het onderstaande SPF-record toe te voegen om de mailservers toestemming te geven namens u e-mails te versturen. Uw provider weet dan genoeg. Mochten er toch vragen zijn, kan uw mailprovider direct contact met ons opnemen.

SPF-record voorbeeld

v=spf1 include:_spf.e-boekhouden.nl ~all
 

Gratis uitproberen?

Heeft u nog geen ervaring met ons boekhoudpakket? Probeer e-Boekhouden.nl gratis en vrijblijvend uit!

 

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie