Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Special: Boekhoudtips voor ondernemers

Boekhouden is vast niet uw favoriete klus. Maar een boekhouding bijhouden is nu eenmaal verplicht én biedt u overzicht van uw financiën. Met deze boekhoudtips maakt u boekhouden makkelijker. Heeft u zelf nog een boekhoudtip? Stuur een e-mail naar info@e-boekhouden.nl.

Boekhouden op vaste tijden

Veel ondernemers komen in de problemen wanneer er weer een belastingaangifte moet worden gedaan. Plan daarom vaste tijden in voor de administratie. Het liefst iedere week een keer. Beter iedere week een paar uurtjes aan de boekhouding besteden, dan aan het eind van de maand of kwartaal in een keer alles moeten doen. Toch?

Bonnetjes opruimen

Ruim uw bonnetjes op tijd op. Ga ze niet verzamelen. Gebruik de app van e-Boekhouden.nl, maak een foto van het bonnetje en upload deze direct in uw boekhouding. Zo hoeft u uw bonnetjes nooit te laten liggen.

Houd privé en zakelijk gescheiden

Zorg dat u uw zakelijke rekening niet gebruikt voor privéaankopen. En andersom natuurlijk. Het gevaar is dat uw privé en zakelijke administratie door elkaar gaat lopen en dat uw aangiftes niet meer kloppen. Dit kan u veel tijd kosten om alles weer in orde te maken.

Automatiseer uw boekhouding

Er zijn verschillende manieren om uw boekhouding te automatiseren, zodat u veel tijd kunt besparen. U hoeft immers niet meer handmatig al uw gegevens in te voeren, over te typen of te knippen-plakken. Koppel daarom uw zakelijke bankrekening aan uw boekhouding, zodat de banktransacties automatisch in uw administratie worden geplaatst.

e-Boekhouden.nl heeft veel handige koppelingen, waarmee u veel tijd bespaart. Zoals koppelingen voor webshops, kassasystemen of rapportagesoftware.

Facturen automatisch herkennen

U automatiseert uw boekhouding nog verder met de handige Mail & Herken en Scan & Herken functies. Met deze functies worden digitale facturen direct herkend door het systeem en op de juiste plaats verwerkt in uw boekhouding.

Btw-aangifte

Als ondernemer moet u in de meeste gevallen btw-aangifte doen, per maand of kwartaal. Zorg dat u geld opzij zet voor de aangiften. Als u geen rekening houdt dat u aan het eind van het kwartaal nog btw moet betalen, kunt u in financiële problemen komen. Zorg dus dat u altijd geld overhoudt voor uw aangiftes.

Let op de factuurdatum

Let ook op dat u de juiste facturen meeneemt in de btw-aangifte. Doet u aangifte voor kwartaal 1, dan moet u de maanden januari tot en met maart meenemen. Ook al doet u in april aangifte, de maand april telt mee voor kwartaal 2.

Dit betekent ook dat als u begin april een factuur verstuurt, u hier pas in juli btw over hoeft te betalen. U kunt dus beter aan het begin van het kwartaal uw facturen sturen, dan aan het eind.

Vergeet ook niet dat u toch btw moet betalen, ook al is de factuur (nog) niet betaald. Heeft u last dat uw facturen niet op tijd betaald worden? Lees de special over onbetaalde facturen.

Wist u dat u direct vanuit e-Boekhouden.nl btw-aangifte doet? Controleer uw aangifte en stuur deze direct naar de Belastingdienst. U ontvangt van de Belastingdienst per e-mail een bevestiging van ontvangst.

Accountant of boekhouder

Heeft u een accountant of boekhouder? Koppel deze kosteloos aan uw administratie in e-Boekhouden.nl. Dit doet u via Beheer > Inrichting > Instellingen > Accountant.

Bent u op zoek naar een accountant of boekhouder? Vind een accountant of boekhouder bij u in de buurt, via onze accountantslijst.

Urencriterium

Gebruik de urenregistratie van e-Boekhouden.nl om uw uren bij te houden en direct te factureren. U registreert uw uren per project of opdracht. En met onze mobiele app registreert u uw uren direct met uw smartphone. Zo heeft u overal en altijd inzicht in uw uren en ziet u op tijd of u het urencriterium gaat halen.

Vragen of zelf een boekhoudtip?

Heeft u vragen over uw boekhouding of het gebruik van ons boekhoudprogramma? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder. 

 

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie