Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Uitgelicht: Stone Design Nederland - Marian Jonker

Iedere editie van de e-Business lichten we een gebruiker van e‑Boekhouden.nl uit. Dit keer spraken we met Marian Jonker Stone Design Nederland.

Wat doet u?

"Stone Design Nederland heeft verschillende business units. Eén daarvan is Anders-Leven, een internetwinkel voor gezondheidsproducten, met name kurkuma. Op de juiste manier bewerkte kurkuma (dus niet die uit het kruidenvak in de supermarkt) heeft ontzettend veel positieve invloed op tal van ziekten en ongemakken. Naast de verkoop geven we ook voorlichting en informatie.

Een andere is Tulpenpizza.com, ook een internetwinkel. Hier kan men niet alleen tulpen, maar ook andere bloembollen bestellen die verpakt zitten in rond matje van natuurvezels, verpakt in een heuse pizza-doos. Leuk als relatiegeschenk!

En ten slotte is daar Stone Design Nederland zelf. Hier wordt met name gewerkt aan producten voor de bio-landbouw, als alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit doen we gedeeltelijk samen met een partner in Togo, West-Afrika.

Behalve Stone Design Nederland is er namelijk Stichting OSM, een Nederlandse hulporganisatie die samenwerkt met partners in 3 West-Afrikaanse landen: Togo, Sierra Leone en Liberia. Er zijn projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, watervoorziening en economische ontwikkeling. Eén daarvan is het DUNAP, wat staat voor DUtch Neem Application Project. Zaden van de neemboom worden in Togo verzameld, gedroogd en verscheept. In Nederland worden ze verder verwerkt tot een alternatief natuurlijk bestrijdingsmiddel voor de bio-, land- en tuinbouw. Het project is dus een samenwerking tussen bedrijf en hulporganisatie die onder andere gericht is op het commercieel ontwikkelen van het land, zodat hulp uiteindelijk niet meer nodig zal zijn."

Wat maakt uw onderneming uniek?

"Het unieke is dat het bedrijf zich niet bezig houdt met één ding, maar met een aantal verschillende dingen, die met elkaar te maken hebben en elkaar ondersteunen.

Centraal staan zaken zoals duurzaamheid, natuurbehoud door er commerciële waarde aan te verbinden, gezondheid en welzijn van mensen die voor het bedrijf werken en die van het bedrijf kopen, en de relatie tussen het bedrijf in Nederland en de stichting die werkt in West-Afrika."

Wat vindt u van e‑Boekhouden.nl?

"In een woord: Een geweldig programma! Het is helder, voor iedereen gemakkelijk te begrijpen, zonder moeilijke boekhoudtermen. Of het nu gaat om het maken van boekingen, correcties, de btw-aangiften, overzichten of wat dan ook. Alles is duidelijk en overzichtelijk weergegeven. En bovenal, het is veilig tegen een eventuele computercrash!

In het verleden heb ik met verschillende andere programma’s gewerkt. Het inrichten van en het werken met die programma’s was altijd ingewikkeld, en er moesten ook ‘zware’ programma’s op de computer worden geïnstalleerd. Met e‑Boekhouden.nl niets van dat alles! Je kunt meteen beginnen met een administratie.
Door het gemak is er ook tijdwinst. Sinds ik e‑Boekhouden.nl gebruik, is de administratie bijwerken iets dat je iedere maand even doet.... zonder dat het hoofdpijn oplevert."

Heeft u een boekhoud- (of andere) tip voor andere ondernemers?

"Een hele simpele tip, maar een die wel een besluit vergt: Doe andere programma’s de deur uit en ga over op e‑Boekhouden.nl. Voor de kosten hoef je het ook niet te laten, want vaak zitten aan andere programma’s dure onderhoudscontracten vast. En met e‑Boekhouden.nl heb je heel gemakkelijk op elk moment een actueel overzicht van hoe je ervoor staat. Ik vind het jammer dat ik niet eerder van dit programma wist, het had me in het verleden een hoop tijd en ellende (vorig jaar computercrash) bespaard."

 

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie