Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Uitgelicht: Duidelijk over pensioen - Leon Kurvers

 

Elke nieuwsbrief lichten we een gebruiker van e-Boekhouden.nl uit. Voor editie 31 van januari 2018 spraken we met Leon Kurvers van Duidelijk over pensioen.

Wat doet u?

"Met meer dan dertig jaar ervaring in collectieve pensioenen help ik werkgevers, werknemers en opleiders bij het onderwerp pensioen. Ik verkoop geen producten, maar denk mee met pensioenvraagstukken in de praktijk. Het leukste en interessantste deel van mijn werk is om samen met werkgevers en werknemers duidelijkheid te scheppen in hun pensioensituatie.

Ik geef en ontwikkel ook pensioenopleidingen voor bijvoorbeeld HRM-ers of salarisadministrateurs. Daarnaast ben ik examenmanager van SPO, het opleidingsinstituut van pensioenfondsen. Werknemers van pensioenfondsen komen bij SPO hun diploma halen om een baan te kunnen krijgen bij een pensioenfonds of pensioenuitvoerder. Ik maak die examens en ben verantwoordelijk voor de uitvoering."

Wat maakt uw onderneming uniek?

"Ik geloof in het meedenken met mijn opdrachtgevers bij kennisvraagstukken op het gebied van pensioenen en ik bied praktische en duidelijke oplossingen. Altijd met oog voor de mogelijkheden en onmogelijkheden. Kennis over pensioenregelingen -en dan vooral over de inhoud- is voor veel mensen lastig en saai. Iedereen heeft een mening over het onderwerp, maar dat klopt niet altijd met de werkelijkheid. Daar kan ik bij helpen, want pensioen is helemaal niet saai en daarnaast een belangrijke en kostbare arbeidsvoorwaarde."

Wat vindt u van e-Boekhouden.nl?

"Ik ben heel blij dat ik van begin af aan gekozen heb voor e-Boekhouden.nl. Als startende ondernemer wilde ik graag zelf begrijpen hoe alles werkt als je ondernemer bent. Maar ik ben geen boekhouder van beroep. Zo wil ik ook mijn eigen btw- en belastingaangifte doen. e-Boekhouden.nl maakt dat mogelijk en gemakkelijk. Bovendien hoefde ik als starter de eerste tijd niets te betalen. Dat is ook fijn als je nog niet precies weet waar je financieel aan toe bent. Maar ook na de gratis periode zijn de kosten niet hoog.

Als ik iets wil weten dan zijn er bovendien handleidingen, cursussen en video’s beschikbaar. De knowledgebase en de mogelijkheid om contact te zoeken met een medewerker van e-Boekhouden.nl, maken het plaatje compleet. Allemaal mogelijkheden die passen bij mijn behoefte." 

Heeft u een boekhoud- (of andere) tip voor andere ondernemers?

"Wat ik zelf heb geleerd is om heel consequent te zijn in je administratie. Hou je bonnetjes en facturen goed bij in e-Boekhouden.nl, dan houd je niet alleen goed overzicht van je financiële situatie, maar kun je ook voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Ik heb ook een dag geïnvesteerd in een cursus van e-Boekhouden.nl op locatie en daar veel geleerd. Dat was de investering meer dan waard.

En als je dan ook nog succesvol bent met je bedrijf, dan wordt boekhouden zelfs leuk!"

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Gratis uitproberen

Wilt u ook gratis en vrijblijvend ons boekhoudpakket  14 dagen uitproberen? Meld u nu aan!

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Actie