Gratis uitproberenZonder verplichtingen
Wij bestaan 20 jaar. Ontdek ons verhaal >

De meest gemaakte fouten in de btw-aangifte

Het is weer tijd voor de btw-aangifte en helaas worden er dan nog vaak fouten gemaakt, met een fikse boete van de Belastingdienst als gevolg. Om ervoor te zorgen dat u deze fouten niet meer maakt, hebben wij de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet.

 

Te laat btw-aangifte doen

Een boete voor het te laat versturen van de btw-aangifte is zonde en onnodig. Wacht nooit tot de laatste dag. Plan ruim van te voren tijd in om uw administratie op orde te brengen, zodat de btw-aangifte aan het einde van het kwartaal up-to-date is.

Te laat betalen

Niet alleen de btw-aangifte, maar ook de betaling moet aan het einde van het kwartaal bij de Belastingdienst binnen zijn. Transacties worden vaak op feestdagen en in weekenden niet doorgezet, dus houd hier rekening mee!

Te weinig betalen

Ook door te weinig te betalen, riskeert u een boete. Controleer uw btw-aangifte dus goed.

Verkeerde factuurdatum

Let er op dat u de datum van het verzenden van de factuur hanteert in uw administratie. Dit is namelijk een veelgemaakte fout.

Voorbeeld:
U verstuurt op 25 juni een factuur, maar ontvangt pas op 5 juli de betaling. Toch neemt u de factuur mee in kwartaal 2, ondanks dat de factuur in dat kwartaal nog niet is betaald.

Verkeerde maanden

Daarnaast moet u rekening houden met de juiste tijdvakken. Kwartaal 2 bevat de maand april, mei en juni. Toch heeft u tot 31 juli tijd om uw btw-aangifte te doen. Veel ondernemers maken dan de fout om ook de maand juli mee te nemen in de btw-aangifte. Doe dit dus niet! 

Toch een fout gemaakt? Dan moet u bij meer dan 1.000 euro verschil een suppletie omzetbelasting indienen.

Geen bewijsstukken

Bonnetje kwijt? Helaas, geen bon is geen voorbelasting. Bij een controle heeft u geen bewijsstuk en daar zal de Belastingdienst niet mee akkoord gaan.

Privéaankopen

Een leuke privéaankoop gedaan? Pech gehad! Privéaankopen horen niet thuis in uw administratie en mag u dus ook niet verwerken in de btw-aangifte. Een zakelijke rekening helpt u om dit gescheiden te houden.

Btw-aangifte doen met e-Boekhouden.nl

Liever geen fouten meer maken? e-Boekhouden.nl helpt u daarbij. Een verkeerde factuurdatum is verleden tijd en u hanteert altijd het juiste aangifte tijdvak. Wanneer u de administratie bijhoudt in e-Boekhouden.nl, verzendt u met één klik uw btw-aangifte naar de Belastingdienst. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

Probeer e-Boekhouden.nl nu 14 dagen gratis en vrijblijvend uit! U zit nergens aan vast.

GRATIS voor starters!

Claim nu
15 maanden gratis

Meer informatie

Actie